Demirtaş: Hükümet çözüm süreciyle ilgili ev ödevi yokmuş gibi davranıyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Çözüm süreciyle ilgili silah bırakma tartışması yürütülüyor ancak hükümetin 10 maddelik ev ödevi var. Hükümet bu 10 madde yokmuş gibi davranıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP TBMM Grup Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, çözüm sürecinde silah bırakma tartışması yürütüldüğünü belirterek, "Ancak hükümetin 10 maddelik ev ödevi var. Hükümet bu 10 madde yokmuş gibi davranıyor" dedi. 

Çözüm sürecinin sağlıklı ilerlemesini ve sağlıklı şekilde çözüme ulaşılmasını desteklediklerini dile getiren Demirtaş, "Silahsızlanma da dahil, nihai olarak ulaşılması gereken bütün hedeflere ulaşılsın istiyoruz" dedi.

İmralı'nın 10 maddelik önerilerinin neler olduğunun sorulması üzerine Demirtaş, HDP'nin İmralı heyetinin önümüzdeki günlerde kapsamlı açıklama yapması halinde bu maddeleri de paylaşabileceğini belirtti. Demirtaş, 10 maddenin bilinen, özgürlüklere, demokrasiye, barışa dair atılması gereken adımlar olduğunu ifade etti.

‘Paket sadece çözüm sürecini değil toplumsal barış dinamiklerini tahrip eder’

Demirtaş, hükümetin hem İç Güvenlik Paketi'ni yasalaştırma hem çözüm sürecini ilerletme tutumunun yanlış olduğunu söyledi.

Selahattin Demirtaş, "Paket gelirse süreç ilerlemez mi?" sorusuna, "Paket sadece çözüm sürecini değil, bütün toplumsal barış dinamiklerini tahrip eden pakettir. Çözüm sürecini de olumsuz etkiliyor, toplumdaki bütün barış arayışlarını da dinamitliyor. Muhalefetin ezildiği yerde kimse barıştan söz edemez" cevabını verdi.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında