Gazeteci Nuh Köklü kartopu oynarken öldürüldü

Dün gece İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken bir esnafın bıçaklı saldırısına uğrayan gazeteci yazar Nuh Köklü kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Kadıköy’de iç güvenlik paketine karşı özgürlük nöbetine katılan Nuh Köklü, bir grup arkadaşıyla saat 22:00 sularında Kadıköy'ün Yeldeğirmeni Semti'nde bulunan Dayanışma Evi'nden çıktı ve yürürken kartopu oynamaya başladı. Alınan bilgiye göre Köklü'nün attığı kar toplarından biri çevredeki esnafın vitrinine denk geldi. Bunun üzerine dükkanından çıkan esnafın saldırısına uğrayan gruptan yere düşen bir arkadaşını kaldırmaya çalışırken dükkan sahibinin bıçaklı saldırısına uğradı.

Kalbinden bıçaklanan Nuh Köklü, kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Köklü'nün naaşı Ankara'ya gönderilecek.

Saldırgan, polis tarafından Göztepe Karakolu’nda gözaltında tutuluyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi ve 2009 Sabah gazetesi grevinde TGS işyeri temsilcisi olan Nuh Köklü, işten çıkarılan 10 gazeteciden biriydi. Köklü 2002-2003 yıllarında bianet’te editör olarak çalışmıştı.

Yeldeğirmeni Dayanışması, cinayetin ardından yayımladığı açıklamada “Bu bir nefret cinayetidir! Neşe içinde kartopu oynayan, kadınlı-erkekli bir gruba duyulan nefretin sonucuydu bu olay” ifadelerini kullandı. 

Bu akşam saat 19:00’da Köklü’nün öldürüldüğü Karakolhane Caddesi’nin girişinde bir anma düzenlenecek. 

Kategoriler

Güncel

Etiketler

cinayet Gazeteci


Yazar Hakkında