Ermeni askeri canlandıran belediye işçisi ağır yaralandı

Van'ın Erciş ilçesinin Ermenilerden kurtarılmasının yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinliklerde gerçek mermi kullanılması sonucu Ermeni askeri canlandıran bir kişi ağır yaralandı. Yaralanan ve Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan belediye işçisi Murat'ın durumu ciddiyetini koruyor.

Van'ın Erciş ilçesinin Ermenilerden kurtarılmasının yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlerde gerçek mermi kullanılması sonucu Ermeni askeri canlandıran bir kişi ağır yaralandı.

Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen gösterilerde kuru sıkı mermi yerine gerçek mermi kullanıldı. Erciş'in Ermenilerden kurtarılmasına yönelik düzenlenen sahne sırasında Ermeni askerlerini canlandıran belediye işçisi Murat isimli kişi, karşı tarafta bulunan ve ismi öğrenilmeyen bir kişinin silahından çıkan kurşunla ağır yaralandı. Duruma halen ciddiyetini koruyan işçi Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. 

Olayın ardından Erciş Savcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, soruşturma kapsamında etkinlikte silah kullananların ifadeleri alındı. Erciş Belediyesi yetkilileri, yaşanan olayı doğrulayarak, savcılığın soruşturmasıyla birlikte olayın ortaya çıkacağını dile getirdi. Yetkililer, gerçek merminin nasıl kullanıldığı konusunda ise kendileriyle bir bağlantının olmadığı iddiasında bulundu. 

(yüksekovahaber)

 

 

Kategoriler

Güncel Gündem