Dış İşleri Bakanlığı kaynaklarından Today's Zaman'ın haberine yalanlama

24 Nisan'da Çanakkale'de yapılacak törenin iptal edildiği haberine Dış İşleri Bakanlık kaynaklarından yalanlama geldi.

Today’s Zaman Gazetesi’nde yayımlanan, 24 Nisan’da Çanakkale’de yapılacak anma törenlerinin iptal edildiği haberi Türkiye Dış İşleri Bakanlık kaynakları tarafından yalanlandı. Bakanlık kaynakları tarafından Agos’a yapılan açıklamada, törenin planlandığı gibi 24 Nisan’da yapılacağı belirtildi. 

Today’s Zaman, adı açıklanmayan bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberde, dünya liderlerinin Çanakkale törenine katılma yönündeki isteksizliği ve Yerevan’da yapılacak soykırım anma törenlerinin etkisi nedeniyle Çanakkale törenlerinin iptal edildiğini yazmıştı.

Haberde, sadece beş ülkenin davetini kabul ettiği, onların da yüksek düzeyde yetkililer tarafından temsil edilmeyeceği söyleniyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'nin 100. yıl anmasının 24 Nisan’da yapılacağını açıklamış, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenleyeceği tören kapsamında 100 devlet lideri Çanakkale’ye davet edilmişti. 

Devlet liderleri arasında Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın da olması eleştirilere neden olmuştu. 24 Nisan, 1915 Ermeni Soykırımı’nın başlangıcı olarak kabul ediliyor ve her sene anma töreni düzenleniyor. 

Kategoriler

Güncel Basın Gündem



Yazar Hakkında