HDP meclise soruyor: Yetkililerin beyanları kadın cinayetlerini arttırdı mı?

HDP meclise verdiği soru önergesinde, hükümet yetkililerinin cinsiyet eşitsizliğine dayalı beyanlarının kadın cinayetlerinin artış göstermesinde etkisi olup olmadığının araştırılmasını istedi.

HDP, kadın cinayetlerinin artış göstermesinde hükümet sözcülerinin cinsiyet eşitsizliğine dayanan beyanlarından kaynaklanan sorumluluklarının araştırılmasını istedi. 

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, iktidar sözcülerinin, erkek egemen yapı ekseninde cinsiyet siyaseti ürettiği ve toplumu bu söylemler kapsamında örgütlemeye çalıştığı iddia edildi.

Gerekçede, siyasi iktidarın bu söylemine kapılan bürokrat, köşe yazarı, akademisyen, ilahiyatçı gibi topluma yön vermeye çalışan kesimlerin de bu söylemleri temellendirmeye çalıştığı öne sürüldü.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin şiddete, tacize, tecavüze ve kadın katliamlarına kaynaklık ettiği belirtilerek, kadına yönelik şiddette hükümetin beyanatlarının sorumluluğunun araştırılması gerektiğini ifade edildi.

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında