Hükümetten Haşim Kılıç'ın açıklamalarına tepki

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan cevap geldi: 'Kimsenin kimseyi kuşattığı yok. Herkes işini yaparsa sorun çıkmaz.' Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu'nun açılışında konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın 'Dün yargının siyaseti kuşatma gayretlerine karşı çıktığımız gibi bugün de siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz' sözleri büyük yankı buldu.  Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Haşim Kılıç'ı isim vermeden sert sözlerle eleştirdi.  Bozdağ, 'Kimsenin kimseyi kuşattığı yok, herkes işine yaparsa sorun çıkmaz' dedi.

 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise 'Hiç bir erkin diğerini kuşatmasına müsade etmeyiz' dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 'Geç ama güzel açıklamalar' diyerek Haşim Kılıç'a destek verdi.
 
MHP lideri Devlet Bahçeli'yse Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la aynı fikirde olduğunu bildirerek, ' Umarım Haşim Kılıç, yargı ile ilgili sözlerinin arkasında durur' dedi.
 

Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu'nun açılışında konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Türk yargı dünyasında büyük sorunlar yaşandığını vurgulamış ve siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.

Kılıç, son dönemde yargının en çok eleştiri aldığı başlıklardan birine değinmiş ve 'Dün yargının siyaseti kuşatma gayretlerine karşı çıktığımız gibi bugün de siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz' şeklinde bir çıkış yapmıştı.

 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Haşim Kılıç