İzmirli Pastör AKP'den aday adayı

Bodrum ilçesinde yaşayan pastör Engin Duran, genel seçimde AKP'den milletvekili adaylığına başvurdu.

2002 Yılında İzmir Çeşme Lütuf Kilisesi Pastörü iken, aldığı tehditler nedeniyle 3 çocuğu ve eşi ile birlikte Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ne yerleşen Engin Duran, AK Parti Muğla İl Başkanlığı'na geçen cuma günü dosyasını verip, milletvekili aday adayı oldu.

Engin Duran DHA’ya üyeliğiyle ilgili yaptığı açıklama şunları söyledi: 

"Başvurum kabul edildi. Resmi olarak aday adayıyım. Eşim benden iki yıl önce Hristiyanlığı seçmişti. 22 yaşında Ülkü Ocakları üyesiydim. 1994 yılında din değiştirip, Hristiyan ve din adamı olduktan sonra CHP'ye geçtim. Ancak, şimdi CHP'den istifa edip, Türkiye'de farklı dinlere mensup insanların en çok özgür ve demokratik bir ortama kavuştuğu AK Parti dönemindeki gelişmeler nedeniyle bu partiden aday adayı olmaya karar verdim. Çünkü Türkiye'de ilk kez farklı dinlere mensup görevliler ve farklı dinlere sahip vatandaşlar AK Parti döneminde bu kadar özgür ve rahat hareket edebilme olanağı buldu. Bodrum'da da ibadetimizi çok rahat biçimde yapıyoruz. Çocuklarıma da hem Hıristiyanlığı hem Müslümanlığı öğretiyorum."

Duran, milletvekili olması halinde Avrupa Birliği (AB) tarafından din açısından yanlış ve kötü yönlendirilen, yanlış algılamalara neden olan Müslümanlık ile AB ülkelerindeki dinler arasında köprü vazifesi görmeyi düşündüğünü belirtti. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında