Emre Uslu hakkında yakalama kararı

Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul 3.Sulh Ceza Hakimliği tarafından çıkarılan kararın gerekçesi: "Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, siyasal veya askeri casusluk amacıyla bilgi temini"

Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin toplam 27 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen ve Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Sabah’ta yer alan habere göre, İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın dün Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında istediği yakalama talebi kararını değerlendiren İstanbul 3.Sulh Ceza Hakimliği talebi kabul etti. Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı çıktı.

Karar, ‘paralel yapı’ iddialarına ilişkin 27 kişinin tutuklandığın soruşturma kapsamında verildi.

Bu kararla birlikte Fethullah Gülen hakkında 2.kez yakalama kararı verilmiş oldu. Emre Uslu hakkında ise ilk kez yakalama kararı çıktı.

Gülen hakkında daha önce de ‘Tahşiye operasyonu’ kapsamında 'Suç Örgütünün lderi' olduğu iddiasıyla yakalama kararı çıkartılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Fethullah Gülen ve Emre Uslu ile ilgili istediği yakalama kararının talep yazısında 'Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme' suçlamaları yöneltti. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında