Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden inkâr atağı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Ermeni meselesi”ne de el attı. Belediye Meclisi, 14 Şubat’ta “Ermeni meselesi”yle ilgili, çeşitli kurum ve kuruluşlara dağıtmak için kitap ve broşür alınmasına karar verdi.

Bu karar da, Belediye’nin sitesinden “Ermeni meselesine karşı tarihi gerçekleri ortaya koymak ve öğrencilerde tarih bilincini geliştirmek amacıyla 2015 yılında yayın atağı” başlığıyla duyuruldu.

Kararın alındığı toplantıda, “2015 yılının, Ermeni meselesinin ulusal ve uluslararası alanda geniş boyutlarda gündeme getirildiği bir yıl olması nedeniyle, özellikle öğrencilerde tarih bilincinin arttırılması, Türk kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla” bu tür bir yayın faaliyetinin önemli bulunarak kabul edildiği açıklandı. Meclis kararına göre, satın alınacak yayınlar, Yeni Türkiye Yayınları tarafından basılan ‘Ermeni Meselesi’ broşürleri, Yeni Türkiye dergisinin ‘Ermeni Meselesi Külliyatı’, ‘Osmanlı Projesi’, ‘Türkler’, ‘The Turks’ adlı kitaplar olacak. Söz konusu yayınlar, Ankara’da bulunan okul, araştırma merkezleri, dernek, vakıf ve öğretim görevlisi, öğretmen, öğrenciler ile yerli ve yabancı ziyaretçilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

Agos’a konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan bir yetkili, bu karar alınmış olsa da, uygulanıp uygulanmayacağının belli olmadığını söyledi. Aynı yetkili Belediye’nin bu projeyi hayata geçirse bile kötü niyetli ve yanlış bir iş yapmayacağını belirtti. Yeni Türkiye Yayınları’ndan görüştüğümüz bir yetkili ise, kendilerine henüz bu gelişmeye dair bir bilgi gelmediğini söyledi.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında

1986 doğumlu. İnsan hakları, güncel politika ve tarih haberleri yapıyor.