Akyürek gözaltında alındı

Emniyet İstihbarat eski Şube Başkanı Ramazan Akyürek'in Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Akyürek, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul Savcılığının talimatı üzerine gözaltına alındı.

Ulus Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Akyürek'in, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından İstanbul'a götürüleceği öğrenildi.

İfade vermişti

Akyürek’in ismi Dink cinayeti soruşturmasında sık sık geçiyordu. Akyürek, geçtiğimiz Ekim ayında, soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermişti. Akyürek ifadesinde, Hrant Dink’e yönelik ses getirecek bir eylem yapılacağı konusundaki bilgileri, dönemin Trabzon Valisi ve Trabzon İl Jandarma Komutanıyla paylaşmadığını ve bunun kasti bir hareket olmadığını iddia etmişti.

Ramazan Akyürek, Dink cinayetine ilişkin 2006 yılı Şubat ayında elde edilen bilgiyi, Trabzon İl Emniyeti Müdürü olduğu halde Trabzon Valisi’ne ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirmemiş, ve Dink cinayetine ilişkin tasarı ve hazırlık içerisinde olan örgüte yönelik operasyon yapmamıştı. İstihbarat Daire Başkanı olduğu dönemde de örgüte yönelik operasyon yapılmasını ve Hrant Dink’e yönelik koruma tedbirleri alınmasını da organize etmedi. 

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında