Barcelona’nın yeni Messi’leri Taksimspor’dan

Taksimspor’dan Alen Kömürcü, Mario Panayotidis, Umut Turgut Ergin ve Oğuzhan Yılmaz Sönmez, Barselona kulübünün altyapı yetkilileri tarafından kadroya alındı. Sporcular son ön elemeyi de geçerse, İspanya’da bir aylık bir eğitime hak kazanacak.

Türkiye futbolunun köklü kulüplerinden Taksimspor büyük bir başarıya imza attı. Geçen yıl Ağustos ayında İspanyol spor kulübü Barcelona’nın altyapısını geliştirmek için İstanbul’da yaptığı seçmelerde Taksimspor’dan dört sporcu, Barcelona altyapı yetkilileri tarafından kadroya alındı. Alen Kömürcü, Mario Panayotidis, Umut Turgut Ergin ve Oğuzhan Yılmaz Sönmez, yaz sezonuna yaklaşırken bir ön elemeden daha geçecek ve başarılı oldukları takdirde İspanya’da bir aylık bir eğitime hak kazanacaklar. Bu bir aylık süreçte İspanya’da hem okul, hem de spor eğitimi alacak olan çocukların tüm masraflarını Barcelona kulübü üstlenecek. Geleceğin yıldızlarıyla, yoğun bir antrenman temposu içerisinde sürdürdükleri çalışmaları ve hayallerini konuştuk.

Barcelona’nın altyapısında antrenmanlara çıkma fikrinin bile kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyen Umut Turgut Ergin, yaşadığı heyecanı şu sözlerle anlattı: “Böyle bir kulübün altyapısında forma giymek çok özel bir duygu. Hayran olduğumuz, dünyaca ünlü futbolcuların oynadığı kulübün altyapısında oynamak büyük şans.”

Heyecanlı yaz dönemi

Mario Panayotidis ise, yaz dönemindeki heyecanlı günleri şöyle özetledi: “Yaz sezonunda Taksimspor Kulübü Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bizleri topladı ve Barcelona kulübünden yetkililerin İstanbul’a geleceğini bildirdi. Orada tüm kadro, sevinç çığlıkları attık. Seçmelerin olacağı gün geldiğinde heyecandan âdeta konuşmayı unutmuştuk. Dördümüzü başarılı buldular ve bir ön eleme yapılacağını belirterek altyapı kadrosuna aldılar. Son ön eleme bölümünden de başarıyla geçtikten sonra antrenmanlara başladık. Yaz sezonuna yaklaşırken bir ön elemeden daha geçeceğiz ve ardından tamamen kulüp sporcusu olacağız.”

Oğuzhan Yılmaz Sönmez de zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, haftada iki kez Barcelona altyapı takımının antrenmanlarına katıldıklarını ifade etti: “Kulübümüz bizlere çok anlayışlı davranıyor. Sıkışık dönemimizde derslerimizden geri kalmayalım diye bizlere tolerans gösteriyorlar. Spor zamanı spor, ders zamanı ders... Barcelona kulübünün hocaları da bu konunun üzerinde duruyorlar, eğitiminde bir zayıflık olan sporcuyu ikaz ediyorlar. Çok disiplinli bir kulüp olduğu için orada eğitimimize de önem göstermemizi istiyorlar.”

Disiplin çok önemli

Alen Kömürcü, Barcelona’nın alışılagelmişin dışında bir antrenman kurgusu olduğundan bahsetti: “Kulübün antrenmanları çok farklı ve disiplinli çalışmalardan oluşuyor. Alışılagelmiş antrenmanların dışında kondisyonel, fiziksel, taktiksel çalışmalar ve pas çalışmaları yapıyoruz. Kondisyon çalışmalarımızda bol bol koşup ısınma hareketleri yapıyoruz. Yaptığımız hareketleri hocalarımız dikkatle gözlemliyor, hatalarımızda bizleri uyarıp doğru olanı yaptırıyor. Kondisyonel çalışmaların ardından taktiksel çalışmalar yapıyoruz, belli bir taktik çalışmasını defalarca tekrarlayıp sorunsuz hale getirene kadar uğraşıyoruz. En fazla da pas çalışması yapıyoruz. İdmanlarımız iki saat sürüyor.”

Taksimspor’un dört sporcusu şimdi var güçleriyle, son elemeyi de geçmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

Kategoriler

Toplum Spor

Etiketler

Taksim Spor


Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.