"Genelkurmay, Ermenileri hedefleyen yayınlar yaptı"

Genelkurmay İstihbarat Dairesi'nin eski Başkanı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin, ‘Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi’nin internet üzerinden siyasi ve Ermenilere karşı yayın yaptığını’ söyledi.

İnternet Andıcı davasından 2 yıl cezaevinde kalan, şimdi ise Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Pekin, Habertürk'ten Balçiçek İlter'e yaptığı açıklamalarda iddialarda bulundu. 

Genelkurmay İstihbarat Dairesi'nde, tutuklanmadan önce dört yıl Başkanlık yapan Pekin, internet andıcının MGK'nın verdiği görev çerçevesinde hazırlandığını söyledi; "İnternetten yayın yapmak için MGK veriyor görevi. Dini gruplara karşı, örneğin Fethullahçılara karşı “Şu şu önlemler alınacaktır ve şu yayınlar yapılacaktır” diye... Görevi alan Genelkurmay Başkanı da Bilgi Destek Dairesi’nde internet üzerinden bu yayınları yapıyor. Hem siyasi hem de Ermenilere karşı yayınlar var."

Pekin, yargılandığı ve iki yıl cezaevinde kaldığı İnternet andıcının, Başbakan ve Başbakanlık Müsteşarı'nın yayınladığı iki ayrı genelge çerçevesinde hazırlandığını söyleyerek, "Andıç hem Ömer Dinçer’in hem de Başbakan’ın (Recep Tayyip Erdoğan) genelgeleriyle yapıldığını söyledim. İfademden 1 hafta sonra o genelgeler yürürlükten kaldırıldı" dedi. Pekin, 28 Şubat kararları çerçevesinde Başbakanlık'ta kurulan Takip Komisyonu'nun ise, her ay dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer başkanlığında toplandığını anlattı. Toplantıların, 2008 yılından sonra da, seyrelerek devam ettiğini söyledi.

Yabancı ülkelere yasadışı dinleme

Genelkurmay'ın özellikle 28 Şubat döneminde 'fişleme de yaptığını' anlatan Pekin, "Okullardan bilgi geldi. Yanlıştı tabii. Fişleme bizim işimiz değil. MİT’in görevidir o. Biz polis, MİT ve Jandarma İstihbarat’tan, ateşelerden, Türkiye’de yaşayan yabancılardan bilgi alırız” dedi.

Pekin, Emre Taner'de sonra MİT'in başına gelen Müsteşar Hakan Fidan'la da çalıştığını anlattı. Fidan'dan, "zeki, çalışkan kendini yetiştirmiş biri" olarak bahseden Pekin, Fidan'ın kendilerine yabancı ülkelerden istihbarat getirdiğini söyledi, buna örnek olarak da İran'ı verdi. Pekin, "MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İran kaynaklı birçok istihbarat ve hedefler getirdi, İran, Irak ve Türkiye arasında dağlık bir bölge için. Biz o hedefleri çok iyi incelerdik" dedi.

Pekin'in açıklamalarındaki bir başka önemli unsur ise, Genelkurmay Başkanlığı'nın 'yetkisi olmamasına rağmen, yabancı ülkeleri dinlemesi' konusunda oldu. Pekin, "dinleme yetkimiz yok.  Ama şunu yaptık. 13-14 üssümüz var. Bütün yabancı ülkeleri dinliyoruz, havaalanları da dahil. Sınırı dinliyoruz" dedi.

“2007’den sonra MİT’ten bilgi akışı kesildi “

TSK içindeki Gülen cemaati üyelerini "kendilerinin hallettiğini", ancak MİT'ten de bilgi aldıklarını söyleyen Pekin, ancak 2007 sonrasında MİT'ten bu bilgi akışının kesildiğini söyledi. Pekin şöyle dedi: " MİT Müsteşarı Emre Taner’e endişelerimi dile getirdim, “Bilgi alamıyorum” diye, “Çok uğraşıyorsun Fethullah Gülen ile, yaşlı bir adam, isterseniz tanıştırayım, zarar gelmez’’ dedi."

O dönemde gazetelere Genelkurmay içinden bilgi sızdıranların peşine düştüğünü, bu konuda İlker Başbuğ'un talimatı üzerine MİT'ten de yardım istediğini anlatan Pekin, bizzat iletişime geçtiği dönemin MİT Müsteşarı Emre Taner'in tepkisini ise şöyle ifade etti: "

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ istedi, öyle gittim. Emre Taner “Paşam artık bu işle uğraşmayın, altından kalkamazsınız’’ dedi, aynen ilettim. 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında