Fidan MİT Müsteşarlığına tekrar atanacak

MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, 25. Dönem Milletvekili adaylığı için AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çekti.

Fidan'ın milletvekili aday adaylığından geri çekilme talebini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki istişare sonrasında bildirdiği öğrenildi. İstişarede, Fidan'ın söz konusu başvurusunu geri çekme talebi uygun bulundu. Bunun üzerine, Fidan, AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çekti.

Kararın ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Fidan’ın yakın zamanda tekrar MİT Müsteşarlığında göreve başlayacağını açıkladı.  

"Yeniden atama kepazeliktir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında milletvekili aday adaylığını geri çektiğini duyuran eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili, "Bir siyasi partiye üye olan Fidan yeniden MİT Müsteşarlığına getirilemez ve getirilmemelidir" değerlendirmesinde bulundu. 

AK Parti'den milletvekili aday adaylığını geri çeken Hakan Fidan'ın tekrar MİT Müsteşarlığı'na getirilmesi Meclis'te de tartışmaya neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'na yeniden atanması kepazeliktir" dedi, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Gök'ü kınadı ve özür dilemeye çağırdı.

"İç Güvenlik Paketi" görüşmelerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Gök,”MİT gibi çok özel kurumun başındaki kişinin tarafsızlığını her zaman koruması gerekir. Anlaşılıyor ki bugüne kadar MİT, AKP ile iç içe, muhalefete karşı düzmece, her türlü sahte belgeleri üreterek, muhalefeti sindirmek için AKP'nin arpalığı haline getirilmiştir. İstifa etmiş Fidan'ın tekrar MİT Müsteşarlığı'na atandığını öğreniyoruz. Bu resmen kepazeliktir. Böyle bir tabloyu Türkiye taşıyamaz. Türkiye AKP'nin babasının çiftliği değildir. Fidan'ın tekrar atanması kabul edilebilir durum değildir."

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Gök'ün "kepazelik" ifadesini şiddetle kınadığını belirterek, Gök'ü özür dilemeye çağırdı. 

Bu ifadenin Meclis'in mehabetine yakışmadığını belirten Ünal, "Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden bürokratlar, aday yapılmadıklarında, tekrar görevlerine iade edildiklerinde biz buna kepazelik mi diyoruz? Burada hukuki olmayan ne var? Bir bürokrat aday adayı oldu, adaylığını geri çekti. Başbakanlık da hukuk çevresinde görevine iade etmiştir" diye konuştu.

 

 

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında