Şişli’nin turnuvalarında şampiyonlar belli oldu

Şişli Spor Kulübü’nün düzenlediği, geçen yıl Ekim ayında başlayan II. Arman Manukyan Basketbol, Dikran Sargavakyan Arzuyan Futsal ve Ğazaros Unan Voleybol turnuvalarında şampiyonlar belli oldu.

Voleybolun başarılı isimleri, 27 Şubat Cuma günü, Şişli Spor Kulübü’nün salonunda yapılan törende ödüllerine kavuştu. Ödül törenine, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Vazken Barın, Şişli Lions Başkanı Suat Nışanal ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Voleybol Turnuvası’nda neredeyse kusursuz bir performans sergileyen Tatavla takımı şampiyonluk kupasını kaldırdı. Turnuvada Esayan ikinci, AMA üçüncü, Nerga ise dördüncü oldu. Kupa törenine, 1974 yılında Şişli Spor Kulübü’nün İstanbul Ligi’nde mücadele ettiği dönemde takımın antrenörlüğünü yapan Nazar Hançer ve takımda yer alan oyuncular da katıldı. Kulüp, Hançer’e ve sporculara birer teşekkür plaketi ve madalya verdi. Şişli Spor Kulübü Yönetim Kurulu, hoş bir sürprizle, oyunculara o dönemde giydikleri formaları hediye etti. Nazar Hançer, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Buraya her gelişimde eski günlerim aklıma geliyor, duygulanıyorum. 1974 Bayanlar Voleybol İstanbul Ligi’nde çalıştırdığım voleybol takımının oyuncularıyla, eski günlerdeki gibi bir arada olmak çok güzel. O dönemde kulübün maddi imkânları yeterli olmadığından, formalarını sezon sonunda geri almak durumunda kalırdık. Böyle bir inceliği düşünen Şişli Spor Kulübü’ne ve değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.” 

Kulüp Başkanı Alen Tekbıçak ise, turnuvada mücadele eden sporcuları kutlayarak şunları söyledi: “Rahatsızlığından dolayı aramızda bulunamayan Ğazaros Unan ahpariğime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yıllardır, her saniye yanımızda olan, kulübümüzün en büyük emektarlarından Ğazaros abimizin adını verdiğimiz Voleybol Turnuvası’nın sonuna geldik. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Vazken Barın’a da teşekkür ederim. Kulübümüze emek veren insanların isimlerini, onlar hayattayken de yaşatmamız gerekiyor.”

Basketbol ve futsalda çekişmeli mücadele

3 Mart Salı günü ise, II. Arman Manukyan Basketbol Turnuvası ve Dikran Sargavakyan Arzuyan Futsal Turnuvası’nda final maçları yapıldı. Karşılaşmaları, birçok sporseverin yanı sıra, Taksimspor Kulübü Başkanı Garo Hamamcıyan ve Arman Manukyan’ın oğlu Roy Manukyan da izledi. Basketbolda finali, Pera’yı 81-53 mağlup eden Nişantaşı Bron kazandı. Basketbolda ikinciliği Pera, üçüncülüğü Rocky Balboa, turnuvanın ‘En Değerli Sporcusu Ödülü’nü ise Burak Seçgin aldı.

Futsal Turnuvası’nda ise, Camp Armen ve Bolsohays takımları arasındaki çekişmeli final mücadelesini, Camp Armen, 8-7’lik skorla kazandı. Futsalda ikinciliği Bolsohays, üçüncülüğü Dzidzernagi Campar, gol krallığı ödülünü ise İnan Malkoç aldı.

Kategoriler

Toplum Spor



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.