Ermeniler, Hatay'da 'isim günü' ayininde buluştu

Türkiye'nin değişik illerinden İskenderun ilçesine gelen Ermeniler, Karasun Manuk Ermeni Kilisesi'nin isim günü ayinine katıldı

Ermeni Patrikhanesi'nden Başrahip Zakaos Ohanyan ayinde yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan olaylara değindi. 

"Suriye'de akan kan bizim kanımızdır" diyen Ohanyan, Akan kanın hangi dine, millete, ırka ve kültüre ait olduğunun önemi olmadığını kaydetti. 

Akan kanın herkesin kanı olduğunu ifade eden Ohanyan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Akan kan benim kız kardeşimin kanıdır. Akan kan hepimizin kanıdır. Bir yerde dediği gibi 'Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürür, bir insanı yaşatan bütün insanlığı yaşatmış olur.' Değerli kardeşler dualarımızda Suriye'yi analım. Allah bir an evvel orada barışı sağlasın. Eğer bunu siyasetçiler yapamıyorsa dua edelim. Yüce Allah'ımız, her şeye kadir, Rabbimiz bunu sağlasın. Bugün Suriye için barış diliyoruz. Kardeşlik, birlik, beraberlik diliyoruz."

Ayine, Peder Dırtat Uzunyan, Peder Kevork Çınaryan ve Karasun Manuk Ermeni Kilisesi Papazı Avedis Tabaşyan'ın yanı sıra çok sayıda Ermeni katıldı.

'Hac Yolculuğu' adı verilen gezi kapsamında, İstanbul'da bir araya gelen grubun Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nin ardından İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi'ni ziyaret ettiği öğrenildi. (AA)

Kategoriler

Toplum Kilise

Etiketler

Hatay