Kışanak'tan Erdoğan'a cevap: Doğru, Kürt sorunu yok kötü yönetici sorunu var

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DBP’li Gültan Kışanak, Cumhurbaşkanı’nın ‘Kürt sorunu yoktur’ sözlerine cevap verdi: “Doğrudur. Türkiye’de artık bir Kürt sorunu yoktur. Kürtler, demokrasinin temel güç ve dinamiği haline gelmiştir. Buna karşı direnen kötü yönetici sorunu vardır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Sanayi Odası’nda haftasonu yaptığı konuşmada, “Kürt sorunu olmadığını” söylemiş ve şöyle devam etmişti:

“Neyin eksik senin? Başbakan çıkardın mı, bakan çıkardın mı, çıkardın. TSK’de var mısın varsın. Ne istiyorsun, daha ne istiyorsun? Allahaşkına bizden farklı neyiniz var, her şeye sahipsiniz. Yol yoktu yolunuzu yaptık, havaalanı yapıyoruz yaptırmıyorlar. İşadamlarının, müteahhitlerinin makinelerini yakıyorlar. E niye yakıyorsun? Iğdır’a yaptık, Ağrı’ya yaptık, Kars’a havalimanı. Bu devlet bir ayrım yaptı mı? Kardeşlerim dert başka. Biz ret politikalarını ayaklarımızın altına aldık, biz asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Newroz kutlamaları kapsamında düzenlediği koşuya çeşitli yaşlardan katılan 300 kişi arasında yer alan Başkan Gültan Kışanak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balıkesir’de bugün yaptığı konuşmadaki “Hala varsa yoksa Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu be, böyle bir şey yok” sözlerini eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘demokratik hak ve özgürlüklerden yeterince anlamadığını’ ileri süren Kışanak şunları söyledi:

“Doğrudur. Türkiye’de artık bir Kürt sorunu yoktur. Kürtler demokrasinin temel güç ve dinamiği haline gelmiştir. Buna karşı direnen kötü yönetici sorunu vardır. Demokratik hak ve özgürlüklerden anlamayan, gerici, faşist, otoriter zihniyetler vardır. Biraz bunlarla mücadele etmek gerekir bence, işin özü budur. Kürtler, çünkü son derece demokratik yöntemlerle, temel hak ve özgürlüklerin ilerlemesi, demokrasinin yerleşmesi ve çözüm sürecinin ilerlemesi için zaten üzerine düşeni fazlasıyla yapıyorlar. Bu ülkede çözüm kapasitesine bence sahip olamayan, yeterince demokratik düşünemeyen, yeterince çoğulcu düşünemeyen, yeterince halkların çıkarını düşünemeyen yönetici eksikliği var. Bence asıl sorun burada.”

Demirtaş: Seçime yönelik atraksiyonlar

Ankara’da gzetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  “Türkiye’nin en acil sorunu tekleşme, diktatörleşme, yani AKP sorunudur” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nde Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu heyeti ile görüşecek olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazetecilerin sorularını yanıtladı.  “Türkiye’nin en acil sorunu tekleşme, diktatörleşme, yani AKP sorunudur” diyen Demirtaş, Erdoğan’ın açıklamasıyla ilgil olarak da  “Kürt sorunu yoksa hükümet bu süreci niye yürütüyor bunu Başbakan ve Cumhurbaşkanına sormak lazım. Biri Cumhurbaşkanı Kürt sorunu yoktur diğeri Başbakan Kürt sorunu için adım atacağız diyor. Bunlar seçimlere yönelik atraksiyonlardır.”

Kategoriler

Güncel Gündem