Azerbaycan'daki hayvan katliamı protesto edildi

2015 Avrupa Olimpiyatları’na evsahipliği yapacak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sokak hayvanlarının öldürüldüğü iddiası hayvan hakkı savunucularını harekete geçirdi. Dün (16 Mart) yapılan eylemlerde Azerbaycan hükümeti protesto edildi.

27 Şubat’ta Radio Free Europe sitesinde Yelena Simakina isimli bir hayvan hakkı savunucusu, sokak hayvanlarının vurularak öldürüldüğüne dair bir video yayınlamıştı. Resmi Azerbaycan kaynakları iddiayı reddetse de çeşitli ülkelerdeki hayvan hakkı savunucuları protesto gösterileri düzenledi. 

Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Pazar günü İstanbul'daki Azerbaycan Konsolosluğu önündeki eylemde katliamın durdurulmasını istedi. 

Yaklaşık yüz kişilik grup,"Bakü'de Devlet Köpekleri Yakıyor” pankartıyla yürüdü ve Konsolosluk kapısına yakılan hayvanları temsilen kül döktü. 

Eurovision öncesi de öldürülmüşlerdi  

Basın açıklamasını okuyan Güray Tezcan, 2015 Avrupa Oyunları için yapılan katliamın münferit olmadığını, daha önce 2012 Bakü Eurovision Şarkı Yarışması için de sokak hayvanlarının topluca öldürüldüğünü hatırlattı ve "Medeniyet adına sokak hayvanlarını ortadan kaldıran zihniyet, sadece hayvanlara değil Bakü'de hayvan haklarını gündeme getiren kişilere de şiddet uyguluyor” dedi.

Bazı eylemcilerin kül üzerine Azerbaycan bayrağı çıkartmalarını koymasının ardından polisler bayrakları topladı.

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında