Newroz öncesi İmralı görüşmesi

İmralı heyeti Newroz'dan önce İmralı Adası'na giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşecek.

En son 13 Mart tarihinde PKK Lideri Abdullah Öcalan ile İmralı Adası'nda görüşen İmralı heyeti, bu hafta içinde bir kez daha İmralı'ya gidecek. Newroz'dan önce İmralı'ya gidecek olan heyetin, Newroz ve seçim gibi konuları PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşeceği tahmin ediliyor. Newroz için bir mektup kaleme aldığını belirten PKK Lideri Abdullah Öcalan ise, hazırladığı Newroz mesajını heyete vermesi bekleniyor. 

Bu arada mesajın hangi yöntemle yayınlanacağına ilişkin görüşmelerde sürüyor. İmralı heyeti ile Hükümet arasında görüşmeler devam ederken, İmralı heyetinin adaya yapacağı ziyarette de konunun ele alınacağı belirtiliyor. Öcalan sesli ya da görüntülü mesaj verirse 17 yıl sonra ilk kez gözler önüne çıkmış olacak. 

İzleme heyeti Newroz’dan sonra 

Öte yandan, İzleme Heyeti'nin, Newroz öncesi yapılacak olan ziyarette de yer almayacağı, ancak Newroz'dan sonra yapılacak ilk ziyarete dahil olacağı bilgisi edinildi. Heyetin hangi isimlerden oluştuğu ve nasıl bir işleyişle çalışacağına ilişkin bilgiler ise şuana kadar kamuoyu ile paylaşılmış değil. (DİHA)

Kategoriler

Güncel Gündem