Aman Ermeniler görmesin!

Amerika’daki Türk toplumunda ‘gizli’ ibaresiyle dolaşan bir anket, ‘California’daki Türk karşıtlığının boyutlarını’ anlamak için kullanılıyor.

Amerika’daki Türkler arasında ‘dikkatli dağıtılması’ uyarısıyla paylaşılan ankette, hemen hemen tüm sorular Ermenilerle ilgili…

Anketin paylaşıldığı e-postada şu ifadeler geçiyor: “Dostlar, lütfen 5 dakikanızı ayırarak bu kısa anketi doldurun ve California’daki yakın çevrenize (özellikle de toplum organizasyonlarına bağlı olmayan ve bu kanallarla ankete ulaşamayacak olan Amerikalı Türklere) dağıtın. Dikkatli dağıttığınızdan emin olun. Ermenilerin bu anketi fark edip verileri bozmasını istemeyiz.”

Ankette yer alan soruların büyük çoğunluğu, Amerika’daki Ermenilerle ilgili. Sorulardan bazıları şu şekilde: “Amerikalı Ermeni arkadaşlarınız var mı? Türkiye’de Ermeni arkadaşlarınız var mı/mıydı? California’da faal olan Ermeni çeteleri, teröristleri ve suç örgütlerini duydunuz mu? Arkadaşınız olanlar dışındaki Amerikalı Ermenilerle, ABD’deki etkileşimlerinizi nasıl sınıflandırırdınız? Çocuğunuza, Osmanlı İmparatorluğu’na ilişkin tutarsız tarihsel bilgiler verildiğini düşünüyor musunuz?”

Etiketler

ABD


Yazar Hakkında