23 Nisan'da çanlar sadece Türkiye'de çalmayacak

23 Nisan’da, Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı anma törenleri kapsamında dünyadaki tüm Ermeni Kiliseleri soykırım kurbanlarının anısına çan çalacak. Bu anma törenine İstanbul Ermeni Patrikhanesi katılmıyor.

Tüm Ermeniler Gatoğigosu II. Karekin, yeni yılda tüm Ermeni Kiliselerine bir genelge göndermiş, 23 Nisan’da ‘inançları ve anayurtları için’ şehit düşmüş olan kızlarını ve oğullarını azizlik mertebesine yükseltmek için’ bir Badarak Ayini düzenleneceğini belirtmişti.

Dünyadaki tüm Ermeni kiliseleri bu açıklama üzerine 23 Nisan Perşembe günü saat 19.15’te Soykırım kurbanları anısına çan çalma kararı aldı.

Türkiye’nin ise çan çalma törenine katılmayacağı ifade edildi. Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, 24 Nisan’da bir tören düzenleneceğini, fakat 23 Nisan’da saat 19.15’te 100 kere çan çalınmasının İstanbul’da yapılmayacağını söyledi.

Öte yandan, Ateşyan 22 Mart’ta İstanbul’daki Ermeni Kiliselerinde Çanakkale savaşında şehit olan Ermeni askerler için bir hokehankist ayini düzenleyecek. 

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında