Çanakkale'de ölenlerin anısına ayin

Turkiye Ermenileri Patrikhanesi, İstanbul’daki sekiz kilisede Çanakkale'de hayatını kaybedenleri andı. Yeşilköy Surp Stepanos Kilisesi’ndeki ayine Başepiskopos Aram Ateşyan katıldı.

Turkiye Ermenileri Patrikhanesi, Çanakkale'de hayatını kaybedenleri anmak için bir ayin tertip etti. 22 Mart Pazar günü Yeşilköy Surp Stepanos Kilisesi’ndeki ayin Başepiskopos Aram Ateşyan'in riyasetinde gerçekleşti. 

Badarak ayininden sonra Çanakkale şehitleri için 'Hokehankist' duaları okundu. Başepiskopos Ateşyan vaazında incilden ayetler paylaştı ve insanların barış içinde yaşamasına vurgu yaptı. Ateşyan,"Bugün Çanakkale Savaşı'nda hayatlarını kaybeden Gayrimüslim, Müslüman, Musevilerin hatta Ateistlerin dahi ruhlarına dua ederek anıyoruz. Hangi milleten ya da hangi mezhepten olursa olsun onlar yaşadıkları ülkenin var olması icin savaştılar. Mekanları cennet olsun. Bir daha böyle acılar inşallah yaşanmaz" ifadelerini kullandı. 

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.