24 Nisan'a davetli ülkeler azalıyor

Ermeni Soykırımı’nın başlangıcı kabul edilen 24 Nisan’a denk getirilen Çanakkale törenine davet edilen ülke sayısı 102 olarak açıklanmıştı. Fakat davetli ülke sayısı 77’ye düştü.

Cumhuriyet’ten Duygu Güvenç’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evsahipliğinde yapılacak Çanakkale anma törenlerine davet edilen lider sayısı önce 102 olarak açıklanırken, bu sayı 77’ye düşürüldü. Listeden 25 ülke eksilirken Ankara ülkelerin katılımını arttırmaya çalışıyor. 

Çanakkale törenine şimdiye kadar İngiltere’nin katılacağı kesinleşti. İngiltere Galler Prensi Charles ve oğlu Prens Harry’le törene katılacak. Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Yerevan’daki 24 Nisan törenine katılacağını açıkladı.  

törenlere katılacağını 2014’te dünyaya ilan ederken, İngiltere ise Türkiye’nin ilk defa 24 Nisan’da düzenleyeceği Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı törenine ile katılacağını açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Erivan’daki törenlere katılacağını açıkladı.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında