Arınç'tan Gökçek'e sert çıkış: Haysiyetli bir insan değildir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çankaya Köşkü’nde ilk kez toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuştu. Haftasonu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirileriyle ilgili konuşan Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Bülent Arınç seni istemiyoruz” açıklamasına sert yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç şunları söyledi:

 “Gökçek’in beni istifaya davet etmesi terbiyesizce bir açıklamadır; haddi değildir. Bakanlar Kurulu’nda bu konu gündeme geldi ve orada danıştım ne yapmam gerektiğini. ‘Gökçek kim siz kimsiniz’ diyenler oldu. Ancak bugün buna karşılık vermeden geçmemek lazım. Benim görevden alınmamı istenilen kadar haysiyetli bir insan değildir.”

“Kimin nerede havlayacağını biliriz”

“Gökçek’le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim. Hatta Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini biz biliriz. İsterseniz size yazar gizli bir mektup veririm, seçimden sonra açarsınız.”

“Ankara’yı paralele satmıştır”

“Gökçek oğlunun milletvekili adaylığını netleştirmek istiyor. Birilerine yaranmak istiyor.”

“Gökçek bu paralel yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara’ya parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır.”

“Gökçek’in adaylığına o zaman itiraz ettim. Yeni bir başkana ihtiyacımız vardır dedim. O günden kalan bir hıncını bir şekilde çalışıyor. 8 Haziran’a kadar müsaade. Hesabını sorarım Gökçek’ten… Birileri de kuklacılık yapıp bunu kullanırsa benim kulaklarım iyi duyar teşhir ederim.”

'Cumhurbaşkanına bilgi vermek için konuştum"

Arınç, Cumhurbaşkanıyla ilgili açıklamalarına yönelik,”Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapmamız mümkün değildir” dedi ve açıklamaları Erdoğan’ın yanlış bilgilendirildiği noktalarda ona bilgi vermek amacıyla yaptığını söyledi: “Onu yanlış bulduğumuzu söylemek değil, olayın eksik kalmış noktalarını tamamlamaktır.”

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem