"Arınç'ın açıklamalarını Savcı ihbar kabul etmeli"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in 'Ankara’yı parsel parsel sattığı' yönündeki açıklamasının ardından muhalefet partileri savcıyı göreve davet etti.

Bülent Arınç’ın kendisini ‘paralel yapı mensubu‘ ilan ederek istifaya davet eden Gökçek’e “Belediye başkanı olarak o yapının kucağında oturmuştur. Ankara’yı parsel parsel satmıştır” şeklindeki açıklamaları muhalefet cephesinde yankı buldu.  

Hürriyet’ten Zeynep Gürcanlı ve Aysel Alp’in haberine göre CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Arınç’ın, Gökçek hakkındaki sözlerine değindi, “İlk kez bir hükümet kendi belediye başkanının yolsuzluklarını kamuoyuyla paylaşmıştır. Ankara’nın parsel parsel satıldığını itiraf etmiştir Sayın Davutoğlu umarım bunu ihbar kabul edecektir. Savcılar ihbar kabul edecektir. Bir soruşturmaya tabi tutulması gerekir” dedi. 

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise sözleri üzerine, “Çatlaklar, patlaklar başladı. Kirli çamaşırlar ortaya dökülüyor artık. Bu kaçınılmaz bir son” yorumunu yaptı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural de Arınç’ın açıklamalarını “Şimdi bırakalım da görelim kendi aralarında bu iş nereye varacak? Ama şu bir gerçek ki ‘cerahat’ dökülmeye başladı. Paraleller, tuzluklar, çözüm rezaleti ortada. Meğer her pislik halının altına süpürülmüş. 17/25 ortada. Bunların tümü Adalet ve Kalkınma Partisinin iflas etmiş yönetim anlayışını gösteriyor” dedi.

Gökçek dava açıyor  

Bülent Arınç’ın açıklamaları üzerine Melih Gökçek de twitter üzerinden açıklama yaptı. Gökçek, dava açacağını söyledi:  “Sanma ki hakaretlerin karşılıksız kalacak. Ben sana hakaret etmeyeceğim çünkü hakaret eden kişi kendi seviyesini ortaya koyar. Ancak seni dava edeceğim. Hesabını mahkemede verirsin”. Gökçek, Ankara’yı parsel parsel satmıştır iddialarına hitaben”Beni paralel yapıya yardım yapmakla suçluyorsun. Bu bir suç ise kabul ediyorum. Herkes bilir ki ben hayır kurumu olan herkese ayrım yapmadan yardımcı olurum”dedi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında