Tigran Hamasyan Caz Festivali'ne geliyor

22. İstanbul Caz Festivali’nin programı açıklandı. 27-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festivale dünyaca ünlü müzisyenleriyle birlikte piyanist Tigran Hamasyan da konuk oluyor.

 İstanbul Caz Gestivali’nin programı Martı Istanbul Hotel’de yer alan Mixo Restaurant & Bar’da açıklandı. 

Festivalin bu seneki ağır topları, 11 yıl sonra tekrar Açıkhava Sahnesi’ne gelecek olan Joan Baez, bas virtüözü Charnett Moffett, Marc Almond ve Rhythm and Blues Orchesta’yla sahneye çıkacak olan Jools Holland, ‘Buena Vista Social Club’ ile tanınan caz piyanisti Roberto Fonseca, Mahsa Vahdat ve Tord Gustavsen olacak.

Yanı sıra Ermenistan doğrumlu piyanist Tigran Hamasyan da iki konser için İstanbul’da olacak. Geleneksel Ermeni müziğini yorumladığı ilk konser 30 Haziran Salı akşamı Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek, konserde piyanistw Harutyun Topikyan yönetimindeki Yerevan Devlet Oda Müziği Korosu eşlik edecek. Dünyanın 100 farklı kilisesinde icra edilecek projenin Eylül ayında ECM etiketiyle bir albümü de yayımlanacak. Hamasyan, 1 Temmuz’da da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda trio’suyla hareketli ve melodik bir caz akşamı için ikinci kez cazseverlerle buluşacak.

İstanbul Caz Festivali’nde geçtiğimiz senelerde de gerçekleşen ve ilgi çeken ‘parklarda caz’, ‘Caz için Tuhaf Bir yer’, ‘Avrupa Caz Kulübü Geceleri'nin yanında bu sene ‘Gece Gezmesi’ isimli etkinlikle Kadıköy-Moda-Yeldeğirmeni hattında sokak konserleri gerçekleşecek. 

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik



Yazar Hakkında