Sivas belediyesinde ‘Paskalya’ bayramlaşması

Sivas Belediyesi'nde çalışan Ermeni asıllı Türk vatandaşları, Paskalya Bayramı münasebetiyle Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü ziyaret etti. Ermeni cemaatinin, 50 günlük oruçlarının ardından kutladıkları Paskalya Yortusu nedeniyle belediyede çalışan Talin Arslanyan ile Karin Durmazgüler, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret ederek Paskalya çöreği, boyanmış yumurta ve baklava ikram etti.

Ziyarette konuşan Karin Durmazgüler, “Paskalya Bayramımız, 50 günlük oruçtan sonraki ilk bayramımız. Yumurta getirdik size. Boyanmış yumurta bizim kendi geleneğimizde vardır.” dedi. Talin Arslanyan ise bayramlarında misafirlere Paskalya çöreği ve boyanmış yumurtanın yanı sıra baklava da ikram ettiklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, “İki kardeşimiz Sivas Belediyesi bünyesinde görev yapıyorlar. Paskalya'dan da anlaşılacağı gibi İsevi, aslen Ermeni olan Türk vatandaşlarımızdır. Belediyemiz bünyesinde görev yapan iki kardeşimizin de bayramını kutluyorum. Müslümanlar ile Hristiyanlar aynı Allah'a inanıyoruz. Müslümanlar olarak, aynı coğrafyada yaşadığımız farklı inançlara saygılı olmak zorundayız. Aynı coğrafyada yaşadığımız için de kaderlerimiz birdir. Bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşadık. Bayramınızı tekrar kutluyorum. Ayrıca, ikramlarda da ortak bir noktamız var. Bizler de bayramlarda baklava ikram ederiz.” şeklinde konuştu.