Öcalan'ın mektubu Erbil'e ulaştı

Abdullah Öcalan’ın, Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani’ye yazdığı mektupları getiren heyet, Erbil’e ulaştı. Heyet, bir hafta boyunca temaslarda bulunacak.

HDP İstanbul Milletvekili ve Müzakere Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, HDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ile birlikte Kürt Ulusal Kongresi (KNK) Eş Başkanı Nilüfer Koç, Abdullah Öcalan’ın mektubunu Barzani ve Talabani’ye ulaştırmak amacıyla Erbil’e gitti. 

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Erbil'deki Başbakanlık konutunda gerçekleşen görüşmede Leyla Zana, son İmralı ziyaretinde Abdullah Öcalan'dan aldığı mesajı, Neçirvan Barzani'ye iletti.

Öcalan’ın Barzani ve Talabani’ye yazdığı mektuplarda Kürtler arası ilişkiye değindiği ve IŞİD tehdidine dikkat çektiği öğrenildi.

Açıklamada konuşmasına yer verilen Zana, "Öcalan, Neçirvan Barzani'nin çaba ve gayretlerini yakından takip ediyor. Barış ve çözüm sürecine yönelik desteklerinden dolayı Barzani'yi takdir ediyor. Öcalan, Barzani'nin bu girişimlerini saygı ve övgüyle karşılıyor" ifadelerini kullandı. 

Barzani de Türkiye'deki çözüm sürecini sonuna kadar desteklediklerini belirterek, "Başından itibaren barış ve çözüm sürecini destekledik. Yardımcı olmaya çabaladık. Aynı şekilde destek vermeye devam edeceğiz. Bu amaçla üzerimize düşen sorumluluk ne ise yerine getirmeye hazırız" görüşünü dile getirdi.

HDP heyetinin, Barzani ve Talabani’yle görüşmesinden sonra Öcalan'dan aldığı mektubu Kandil'deki KCK yöneticilerine ulaştırması bekleniyor. Heyet Irak Kürdistanı’nda siyasi partilerle de görüşecek. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında