Hrant Dink Okulu’na anlamlı destek

Levon Vartuhyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği ve sosyal sorumluluk projeleri üreten UTI grubu, projelerinin gelirini kendi okullarından daha acil ihtiyaçları olan Hrant Dink Okulu’na bağışlayacaklarını açıkladı.

Gedikpaşa Ermeni İncili Kilisesi’nin bodrum katındaki Ermenistanlı ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Hrant Dink Okulu’na yönelik Ermeni toplumun duyarlılığı artıyor. Bu konuda örnek bir çalışma, henüz resmî olarak kurulmasa da çalışmalarına başlayan Levon Vartuhyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği ve sosyal sorumluluk projeleri üreten UTI adlı gruptan geldi. Derneğin kuruluşu için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Levon Vartuhyan mezunu Melisa Taşçıyan, çıkış noktalarını şöyle anlattı: “Bir araya gelme amacımız, zor durumda olan Levon Vartuhyan Okulu öğrencileri için projeler üretmek ve toplumun desteğini sağlamak. Geçtiğimiz hafta Hrant Dink Okulu’yla ilgili Agos’ta yayımlanan haberden hepimiz çok etkilendik. Oradaki öğrencilerin ihtiyaçlarının bizimkilerden çok daha acil olduğunu ve Paskalya için hazırladığımız projenin gelirini, Hrant Dink Okulu öğrencilerinin ihtiyaçları için kullanmanın çok daha doğru olacağını düşündük. Bu adımımız, onların sorunlarını kökten çözmeye yetmeyecektir ama umarım bizler bekledikleri kahramanların öncüsü oluruz.”    

Geçtiğimiz yıl, Hrant Dink Okulu’nda Paregentan Şenliği düzenleyen UTI Sosyal Sorumluluk grubu, bu yıl da Surp Zadig (Kutsal Diriliş Yortusu) öncesi, ‘Yumurta Boyama Şenliği’ düzenliyor. Levon Vartuhyan Okulu’yla ortaklaşa düzenlenen bu etkinliğin ardından, Hrant Dink Okulu öğrecileri bir de teatral gösteri sunacak. Hovannes Tumanyan’ın ‘Şun u Gadun’ (Kedi ve Köpek) adlı masalını sunacak öğrenciler, oyun öncesinde öğretmenleri ve organizasyonu düzenleyenlerin de katkısıyla süs amaçlı kullanılacak strafor yumurtaları boyayacaklar.

Etkinlik, 29 Mart Pazar günü, Bezciyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği Salonu’nda yapılacak. Hrant Dink Okulu öğrencileri, teatral gösterilerini saat 13.00’te sunacaklar. Bezciyan Derneği’nden temin edilebilecek davetiyelerden elde edilen gelir de öğrencilerin ihtiyaçları için bağışlanacak.

Kategoriler

Toplum Okullar

Etiketler

Hrant Dink Okulu


Yazar Hakkında

1979 İstanbul doğumlu. Toplum bölümünün editörü, demokratikleşme, insan hakları, inanç özgürlüğü ve azınlık vakıflarıyla ilgili haberler yapıyor.