Twitter ve Youtube'a erişim yasağı

Twitter ve YouTube erişime kapatıldı. Karar, Türkiye tarihinde sosyal ağlarla ilgili verilen en kapsamlı erişim engellemesi kararı.

Erişim Sağlayıcıları Birliği, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin yayınlandığı sosyal paylaşım sitesi Twitter ile video paylaşım sitesi YouTube'a erişimin, mahkeme kararı doğrultusunda engellendiğini bildirdi.

Cumhuriyet Savcılığı’ndan erişim sağlayıcılarına ulaşan yazıda gerekçe olarak, öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınma görüntüleri gösterildi. 

Savcının rehin alınma karelerinin yayınlanması üzerine, yargıdan sosyal medyaya yönelik erişim engelleme kararı çıktı.

Youtube ve Twitter’a bazı kullanıcılar bir süredir erişemiyor. Kararın TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara iletililmesiyle sosyal medya mecralarının erişime tamamen kapanacağı tahmin ediliyor.

Diken haber sitesi, erişim engelleme kararını sitesinden yayımladı :

İnternet ve sağlıkla ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun Teklifi" TBMM Genel Kurulu'nda 27 Mart'ta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. Yasa, TİB Başkanı değil, Başbakan ya da bakanların talebiyle 4 saat içinde internete erişim engellenebilmesine olanak tanıyor. Sakıncalı bulunan içerikler çıkarılıncaya kadar erişim yasağı devam edebiliyor. İçerik engellendikten sonra 24 saat içinde karar hakimin onayına sunuluyor. Hakim kararını 48 saat içinde açıklıyor.

Kategoriler

Güncel Türkiye Basın



Yazar Hakkında