HDP'yi destekleyen 853 aydın imzaları teslim etti

HDP'yi destekleyeceğini açıklayan 853 yazar, şair, gazeteci ve akademisyen destek imzalarını HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ'a teslim etti.

Yüksekdağ, "Onların güvenlerine ve desteklerine layık olacak, bu güveni, bu desteği ve ortaya koydukları bu talepleri sonuna kadar savunacağız; gerçekle buluşturacak bir parti çalışması yürüteceğiz" dedi. 

Aralarında Oya Baydar, Gençay Gürsoy, Aydın Engin, Ragıp Zarakolu, Hayko Bağdat, Ragıp Duran, Baskın Oran gibi isimlerin olduğu 853 yazar, şair, gazeteci, akademisyen ve sanatçı, "Başka bir hayatı hayal etme gücünü yitirmeden… 'Uyanmak Vakti'dir" başlıklı bir metinle genel seçimlerde HDP'ye oy vereceklerini açıklamıştı. Aydınlar bugün de HDP Genel Merkezi'nde HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ ile bir araya gelerek, Yüksekdağ'a imzacıların isimlerinin bulunduğu listeyi teslim etti. 

Genel Merkez binasının toplantı salonunda bir araya gelen imzacılar ortak basın açıklaması düzenledi. Açıklama Kürtçe ve Türkçe olarak okundu. Türkçe metni okuyan Şair Mazlum Çetinkaya, imzası bulunan yazar, şair, gazeteci, akademisyen ve sanatçıların HDP'yi destekleme nedenlerini şu şekilde sıraladı:

- Eşitlikçi ve şiddetten uzak bir dille barışı savunduğu için,
- Yasaklara karşı özgürlük dediği için,
- Kürt halkının kendi kaderini demokratik yöntemlerle tayin etmesi gerektiğine inandığımız için,
- İstinasız bütün kültür ve inançlar üzerindeki, Aleviler ve Anadolu'nun kadim halklarının önündeki her türlü yasal ve şoven baskının son bulması için,
- Eğitimin çağdaş, laik ve anadilde yapılması için,
Yıllardır insanımızın hiç yaşama şansı bulmadığı 'demokrasi' savunusu için,
-LGBTİ'li bireyler ve kadınlar üzerindeki cinsiyetçi yaklaşımın son bulması için 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye destek vermeye ve gönüllü bir biçimde çalışmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.

Ortak açıklama metinin okunması ardından konuşma yapan HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugün bize 853 aydın, yazar, sanatçı, akademisyen ve entelektüelin destek imzalarını getiren emanet eden arkadaşlarımızı bir kere daha selamlıyoruz. Onların bugün parti merkezimizde ağırlamak bizim için büyük bir onurdur. Onların güvenlerine ve desteklerine layık olacak bu güvenin, bu desteğin ve ortaya koydukları bu talepleri sonuna kadar savunacağız, gerçekle buluşturacak bir parti çalışması yürüteceğiz" dedi.

Kategoriler

Güncel Gündem