CHP'den Selina Doğan sürprizi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün akşam saatlerinde toplanan Parti Meclisi 2015 Genel Seçimleri milletvekili listesini kesinleştirdi. Listenin en büyük sürprizlerinden biri Selina Özuzun Doğan oldu. Doğan, İstanbul ikinci bölge birinci sıra kontenjan adayı.

CHP, bugün yapacağı basın toplantısında kesin listeyi açıklayacak.

1,3,5,7 ve 9’uncu sıralara kontenjan adayların konulacağı İstanbul 1’inci bölge 1’inci sıraya Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikna etmesiyle yeniden aday olmaya karar veren Şafak Pavey geldi. Pavey’in ardından 3’üncü sıraya Gürsel Tekin, 5’inci sıraya Akif Hamzaçebi, 7’incı sıraya İlhan Kesici ve 9’uncu sıraya emekli müftü ve milletvekili İhsan Özkes getirildi. 

Selina Doğan kimdir?

İstanbul 2’inci ilk sıra kontenjan adayı Türkiye Ermeni toplumunda Selina Özuzun Doğan oldu. Özuzun 1977 doğumlu, Notre Dame De Sion Fransız Lisesi ve Galatasaray Hukuk Fakültesi mezunu. Bilgi Üniversitesi’nde de Yüksek Lisans da yapan Özuzun, Ermenice ve Türkçe’nin yanı sıra Fransızca ve İngilizce biliyor.

2’inci bölgenin diğer kontenjan adayları ise sırasıyla Sezgin Tanrıkulu, Sencer Ayata ve Enis Berberoğlu oldu. 

İstanbul 3’üncü bölgede ilk sırayı Bihlun Tamaylıgil aldı. Tamaylıgil’in ardından sırasıyla Engin Altay, Erdoğan Toprak, Murat Özçelik ve Mehmet Bekaroğlu sıralandı. Bu sıralamaya göre Özçelik 7’inci, Bekaroğlu 9’uncu sıradan seçimlere girecek. 

CHP'nin kontenjandan aday gösterecği isimler arasında Surp Agop Hastanesi Halkla İlişkiler sorumlusu Talin Ergüneş’in adı geçiyordu. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında