CHP’nin sürpriz adayı Selina Doğan: Bütün ötekilerin sesi olacağım

Siyasi partiler milletvekili seçimleri için aday listelerini netleştirdi. En sürpriz aday CHP isim CHP listelerinden geldi. CHP İstanbul 2. Bölge birinci sıradan, Selina Özuzun Doğan’ı aday gösterdi. Seçilmesi kesin olan Doğan, uzun yıllardan sonra parlamentodaki ilk Ermeni bir kadın milletvekili olacak.

Doğan, uzun yıllar boyunca Bakırköy Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yervant Özuzun’un kızı. Eşi Erdal Doğan da avukat ve insan hakları savunucusu. 

Doğan, adaylığının açıklanmasının hemen ardından Agos’un sorularını yanıtladı.

Doğan, adaylık teklifinin çok yeni olduğunu ve birinci sıradan aday gösterilmesinin ise sürpriz olduğunu söyledi.  “Genç ve kadın bir aday arıyorlardı. Ermeni toplumu içinde de fazla alternatif yoktu. Kocaman bir boşluk vardı.  Zaten kadın aday görülmemiş bir şey. Ben neden olmayayım diye düşündüm. Talin Ergüneş de kontenjan adayıydı. Kıyasıya bir rekabet oldu. Beni layık gördüler.”

Adaylığının CHP içindeki değişimin en önemli kantı olduğunu söyleyen Doğan, sadece Ermenilerin değil bütün dezavantajı grupların sesi olmaya çalışacağını belirerek şunları söyledi, “Şimdiden bir sürü olumsuz tepki alıyorlar. Yapacak çok işimiz var. Herkesle görüşeceğiz. Bütün kurumlara gideceğiz. Kangren olmuş sorunlar var ama sadece Ermeniler açısından düşünmemek lazım. Sesini duyurma imkanı bulamayan  bütün dezavantajlı grupların sesi olmaya çalışacağım. Hepsini görünür kılmak ve muhatap alınmasını sağlamak için elimden geleni yapacağım.”

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında