Barış Tınay'ın yeni hedefi Selina Doğan

Barış Tınay, CHP'den aday olan Selina Doğan'ı hedef gösterdi ve "Ermeni soykırımı" propagandası yaptığını gerekçe göstererek adaylıktan çekilmesini istedi.

19 Ocak 2015’te 2015’te Agos önünde yapılan Hrant Dink anmasına katıldıkları gerekçesiyle CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey ve Umut Oran’ın disipline verilmesini isteyen Beyoğlu eski İlçe Başkan Yardımcısı Barış Tınay, bu kez CHP’nin adayı Selina Doğan’ı hedef gösterdi. 

CHP'nin İstanbul 2'inci bölge ilk sıradan gösterdiği Ermeni adayı Selina Özuzun Doğan'ın, "Ermeni soykırımı" propagandası yaptığını gerekçe göstererek adaylıktan çekilmesini isteyen Barış Tınay, "Burası AGOS gazetesi değil, Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi, Doğan'ın vekilllikten çekilmesi için yoğun çaba sarf edeceklerini ilan etti. 

Tınay, resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada Doğan'ın adaylığına ilişkin açıklamada, AGOS gazetesini de hedef gösteren Tınay, "Selina Doğan'ın basına yansıyan soykırım sözleri ile ilgili açıklama yapması, bu sözleri kullanmadıysa da tekzip yayınlaması gerekmektedir. Bir açıklama veya tekzip gelmediği takdirde, Selina Doğan'ın vekillikten çekilmesi yönünde çağrımız ve de yoğun bir çabamız olacaktır. Seçimlere yaklaşırken partimize zarar vermek istemiyoruz. Lakin bu konuda sessiz kalmamız, açıklamaları sineye çekmemiz beklenmemelidir. Herkes haddini ve siyaset yaptığı yeri bilecektir. Burası AGOS gazetesi değil, Cumhuriyet Halk Partisi'dir" ifadelerini kullandı. 

CHP İstanbul 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Selina Doğan, Al Jazeera'ye verdiği röportajda '1915 olayları'na dair bir soru duymak istemediğini belirtmişti. “Mağduriyetler sürmektedir. İnkâr politikaları sürdüğü sürece de bu mağduriyet giderilmeyecek.” diyen Doğan,  muhabirin “Fakat yine de bir isim koymak istemiyorsunuz” sorusuna , “Bu soruyu sormanızı istemiyorum ama 24 Nisan’da Taksim’de olacağım” diye yanıt vermişti.  

Aydınlık'tan da karalama kampanyası 

Öte yandan, Aydınlık Gazetesi de 9 Nisan tarihli nüshasında, Doğan’ın adaylığı için ‘CHP’den Diasporaya 100. yıl hediyesi’ manşeti attı. Haberde “ABD ve AB sözde Ermeni Soykırımının 100. yılı için anma hazırlıklarını sürdürürken CHP de boş durmadı. CHP, Kurtuluş Savaşını ve Türkiye Cumhuriyeti’ni soykırımcı ilan eden Erdal Doğan’ın eşini kontenjandan İstanbul 2. Bölgeden 1. Sıra adayı yaptı” ifadeleri geçiyor.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında