Göçmen teknesinde Hristiyan oldukları gerekçesiyle 12 kişi öldürüldü

Libya'dan İtalya'ya ulaşan bir göçmen teknesinde, Hristiyan oldukları gerekçesiyle 12 kişiyi denize atan 15 kişi Palermo'da gözaltına alındı.

Palermo Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Fildişi Kıyısı, Senagal ve Malezya uyruklu 15 kişinin cinayetten gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, dün “Ellensborg” gemisiyle Palermo’ya giden 105 göçmenden Nijeryalı ve Ganalıların verdiği bilgi doğrultusunda yapılan soruşturmada, tekneden bazı göçmenlerin denize atılmış olabileceği sonucuna ulaşıldığı ifade edildi.

İçinde farklı milletlerden 105 sığınmacının bulunduğu teknenin 14 Nisan akşamı Libya kıyılarından ayrıldığı kaydedilen açıklamada, yol boyunca teknede sayıları daha az olan Hristiyan Nijerya ve Ganalıların, Senagal, Gine, Mali ve Fildişi Kıyıları’ndan olan göçmenler tarafından ölümle tehdit edildikleri ve yolculuk sırasında 12 kişinin denize atılmış olabileceği kaydedildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, Adalet Bakanı Andrea Orlando’nun 15 kişi hakkında tutuklama tezkeresini imzaladığı ifade edildi.

İtalya Sahil Güvenliği’nin yaptığı açıklamaya göre, sadece geçen haftasonu 10 bin kişi Libya’da İtalya kıyılarına ulaşmayı başardı. Geçtiğimiz sene boyunca 3 bin 200 kişi yolda hayatını kaybetti. 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında