Çevik Bir'in ifadesi alınıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli orgeneral Çevik Bir’in de bulunduğu dönemin etkin askerleri gözaltına alındı. Gözaltına alınan sanıkların ifadeleri, sabahın erken saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde alınmaya başlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında dün sabah saatlerinde harekete geçildi. Soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Niğde ve Eskişehir'de toplam 31 adreste arama yapıldı. Aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli orgeneral Çevik Bir’in de bulunduğu dönemin etkin askerleri gözaltına alındı. Savcılık fezlekesinde 31 zanlı dönemin Refah-Yol hükümetinin çalışmasını engellemek ve hükümete karşı darbe girişiminde bulunmakla suçlandı.Gözaltına alınan sanıklar yapılan sağlık kontrollerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü ve sabahın erken saatlerinde ifadeleri alınmaya başlandı .

İFADELERİ ALINMAYA BAŞLANDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların avukatları eşliğinde ifadelerini almaya başladı. Avukatları bulunmayanlara ise barodan avukat görevlendirildi.
Öte yandan Sağlık Bakanlığı'na ait bir ambulans, tedbir amacıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün önünde bekletiliyor.

BATI ÇALIŞMA GRUBU İLE SINIRLI

Soruşturmanın 28 Şubat döneminde irticai faaliyletleri izlemek üzere kurulan 'Batı Çalışma Grubu'yla sınırlı tutulduğu bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen, gözaltına alınan isimlerin Batı Çalışma Grubu'nun hazırladığı bazı belgelerde imzası olan kişiler olduğu belirtildi.

Zanlıların cumartesi günü adliyeye çıkarılabileceklerini söyleyen Görüşen, ‘soruşturmanın yürürlükteki hukuk kuralları çerçevesinde ve hukuka uygun olarak toplanan delillerin hassasiyetle değerlendirilmesiyle başlatıldığını’ ifade etti

4 SAATLİK ARAMA

Çevik Bir'in istanbuldaki evi yaklaşık dört saat boyunca arandı. Evdeki bilgisarda yer alan bilgilerin kopyasının alındığı belirtildi.

Çevik Bir, Çağlayan Adalet Sarayı'ndaki adli tabiplikte sağlık kontorlunden geçirildikten sonra polis eşliğinde Ankara'ya gönderildi.

Ankara Ulus Devlet Hastanesi'nde de sağlık kontrolünden geçirilen Bir, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

28 ŞUBAT DÖNEMİ EMİR KOMUTA 

Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı (80)

Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir (82)

Kara Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Kıvrıkoğlu (78)

Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya (2000'de vefat etti)

Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi (80)

Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman (82)

Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak (82)

Zırhlı Birlikler Eğitim Tümen Komutanı Erdal Ceylanoğlu (67)

MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç (82)

Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Doğu Aktulga (2004'te vefat etti)

 

MHP'DEN KILIÇARSLAN'A ZİYARET

Dönemin Seferberlik Tetkik Dairesi Başkanı emekli tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan da soruşturma kapsamında aranan isimlerden biriydi.

Saatler süren aramalar sırasında fenalaşan Kılıçarslan için ambulans çağırıldı.

Arama sırasında Balyoz davasının tutuklu sanıklarından MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın eşi Kılıçarslan'ın evine ziyarette bulunmak istedi. Ancak arama gerekçe gösterilerek ziyarete izin verilmedi.

(Kaynak: T24)

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem