Volkan Bozkır: 3. tarafları aramızdan çekilmeye davet ediyoruz

AB Bakanı ve 2015 genel seçiminde AKP 2. bölgeden milletvekili adayı olan Volkan Bozkır, seçim çalışmaları kapsamında Sahakyan Nunyan Lisesi ve Surp Kevork Ermeni Kilisesi’ni ziyaret etti.

AKP Fatih İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılan Volkan Bozkır, Kocamustafapaşa Surp Kevork Ermeni Kilisesi, Sahakyan Nunyan Lisesi ile muhtarlık, sağlık ocağı, öğrenci yurdu ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.  

Ziyarette Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AKP milletvekili adayı Markar Esayan da hazır bulundu. 

Kilise bahçesinde gazetecilere konuşan Bozkır, 24 Nisan soykırım anmalarıyla ilgili olarak “Ermeni kardeşlerimizin yaşadığı acılara şahitlik ediyoruz ve yaşananları kötü bir hadise olarak görüyoruz; tarihi olayların anılmasına itirazımız yok ama bu ilişkiyi 1915 yılına hapsetmek yanlıştır. 1870 ve 1930 yılları arasında gerçekten değişik olaylar vardır, bunlar birlikte değerlendirildiğinde bu ilişki tek bir soykırım kelimesine hapsedildiği takdirde geleceğimize zararlar verecektir. Bu açıdan bu tarihi olayın siyasi unsur haline getirilmesine karşı çıkıyoruz. 3. şahısları bu olayda bizim aramızdan çekilmeye davet ediyoruz ” ifadelerini kullandı. 

"Obama soykırım derse sonuçları olur"

Başbakan Davutoğlu’nun 20 Nisan’da yaptığı taziye açıklamasını “cumhuriyet tarihinde yapılmış en önemli açıklamalardan” biri olarak tanımlayan Bozkır, dönemin başbakanı Erdoğan’ın 2014 taziye açıklamasını ve Davutoğlu’nun Hrant Dink cinayetinin yıldönümünde yaptığı açıklamayı hatırlatarak “Bu açıklamalar dostluk eli uzatmaktır ve doğru algılanmasını istiyoruz” dedi. 

ABD Başkanı Obama’nın yapacağı açıklamayla ilgili soruyu da cevaplayan Bozkır, “Obama Soykırım kelimesini kullandığı takdirde hem bölgemiz hem dünya barışı için hem de gelecek nesillere aktaracağımız mesajlar bakımından yanlış sonuçları olur” dedi.