Aras Özbiliz ırkçılık kurbanı mı?

Teknik direktörlüğünü Murat Yakın’ın yaptığı Spartak Moskova, İstanbul doğumlu Ermeni futbolcu Aras Özbiliz’in yaptığı açıklamalarla Rusya’da gündem yarattı.

Sezon boyunca sakatlıklarla boğuşan Özbiliz, sağlık durumunun iyi olmasına rağmen antrenör Murat Yakın’ın kendisini halen takımla birlikte antrenmanlara çıkartmadığını ve özel bir programda çalıştırdığını söylüyor. sporx.com sitesinde yer alan habere göre Özbiliz, Ermeni olduğu için forma giymediğini belirtiyor: “17 Nisan’dan beri takımla çalışmalara katılıyorum. 1 gün sonra Mordovia maçı vardı ve kazandık. Murat Yakın, takıma üç gün izin verdi, kendisi İsviçre’ye gitti. Bana da salonda çalışmak üzere bir antrenman programı verdi. Ben buna uydum. Dört gün sonraysa beni takımla olan çalışmadan çıkardı ve salona, topsuz çalışmalara gönderdi. Bu nasıl bir profesyonel kulüptür anlamıyorum.” Kendisiyle konuyu konuştuğunu da ifade eden genç futbolcu, antrenörünün kendisine verdiği tekpininse “Problem yok. Bütün seneyi salonda geçirdin, birkaç gün daha geçir” şeklinde olduğunu söylüyor. Özbiliz, tepkisini şu sözlerle ifade ediyor: “Hem sağlık ekibimiz hem de fitness antrenörlerimiz hayatımda görmediğim kadar işlerinde uzman insanlar. Sorun tıbbi değil, tamamen antrenör heyetiyle ilgili.” 

24 Nisan’da atıldı

Özbiliz, Rusya medyasına yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Murat Yakın ile iletişim sorunumuz var. Bu normal değil. Antrenmana çıktığımda benden ne istediğini bilmiyorum. Bir gün takımla çalışmalara katılıyorum, öbür gün sakat oyuncularla birlikte çalışıyorum. Çok iyi hissettiğimi Murat Yakın’a söyledim. Sadece bir antrenmandan sonra bacaklarımdaki kasların çok yorgun olduğunu belirttim. Hoca ise doktorları ve antrenörleri çağırıp benim hazır olmadığımı söyledi. Şok oldum! Her zaman aklımdan şu geçiyor. Belki de, ben bir Ermeni olduğum için ve hocalar da Türk olduğu için beni oynatmıyorlardır. Yura Movsisyan için de böyle düşünebiliriz. Her sezon en az 15 gol atan oyuncuydu ancak birdenbire takımdaki yerini kaybetmeye başladı. Bu ülkenin en iyi santraforuyken yedek kulübesine mahkum oldu. Belki de bu düşünce yabana atılmamalıdır. 24 Nisan'daki Ermeni Soykırımı törenleri benim için iyi olabilirdi ama o gün Murat Yakın beni birinci takımdan attığını söyledi. Tam da o gün beni A Takım’dan attı.”

Kategoriler

Toplum Spor



Yazar Hakkında