Bölgesel 1 Mayıs mitingi Batman'da

1 Mayıs, Doğu ve Güneydoğu bölgesinden bir bölge mitingiyle Batman'da kutlanacak.

DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), TMMOB (Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği), TTB'nin (Türk Tabipleri Birliği) düzenlediği mitinge bölge kentlerinden on binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Mayıs Bölge Mitingi Koordinasyonunda yer alan KESK Diyarbakır Dönem Sözcüsü Cemil Akar, BBC Türkçe'ye miting programı hakkında bilgi vererek, bir işçi kenti olmasından dolayı Batman'ı tercih ettiklerini söyledi.

Akar, "Biliyorsunuz Batman'da Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesisleri var ve burada petrol çıkarılıyor. Geçen yıl TPAO'da çalışan 800 işçinin iş akdi feshedilmek üzereydi. Fakat ortak çaba ile bu durum düzeldi. O işçilerimiz bir yıldır asgari ücretle çalışıyor, fakat bir yıl sonra akıbetlerinin ne olacağı belli değil. Biz de onlara destek olmak amacıyla, 1 Mayıs'ı bölge mitingi olarak Batman'da kutlamaya karar verdik" dedi.

Cemil Akar, "1 Mayıs'ı, çözüm sürecinin girdiği kritik aşamaya dikkati çekmek amacıyla bu yıl bölge mitingi şeklinde kutlamayı önemli gördüklerini" belirtti.

Akar mitingde, "taşeronlaşmaya, iş cinayetlerine ve emekçilerin aleyhine yapılan bütün düzenlemelere tepki göstereceklerini" söyledi.

Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle ve Suriye'nin kuzeyindeki Kobani Kantonu'nun Eş Başkanı Enver Muslim mitingde konuşma yapacak isimler arasında.

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Taksim 1 mayıs


Yazar Hakkında