Kitle örgütleri Beşiktaş'ta

Kitle örgütleri, sendikalar, hak örgütleri ve taraftar grupları yürüyüş için Beşiktaş'ta toplanıyor. Yürüyüş 12.00'de başlayacak

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla bir araya gelenler arasında Çarşı grubu, Soyalist Feminist Kolektif üyeleri ve Tuzla tersane işçileri de bulunuyor. Tuzla tersane işçileri alkışlarla karşılandı. "Taşeron yasaklansın, herkese güvenceli iş" pankartıyla gelen işçiler, "Artık ölmek istemiyoruz" sloganı attılar.

Beşiktaş’ta toplanan yaklaşık 500 kişilik grubun Taksim’e yürüyüp karanfil bırakmasına izin verileceği belirtiliyor.

Çok sayıda basın mensubu da kaskları ve gaz maskeleriyle yürüyüşün başlayacağı saati bekliyor.

12.30 itibariyle Şişli'de toplanan gruplar Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Polis ilerlememeleri yönünde anons yapıyor.

Polis saldırısı

Saat 11.22 itibariyle İstanbul Barosu'nun açıklamasına göre 70 kişi gözaltına alındı. 

Bazı bölgelerde polis saldırıya başladı. Anadolu yakasından Beşiktaş’a gelen Eğitim Sen üyelerinin araçları bağlandı. E-5’te yürüyüşe geçen Eğitim Sen üyelerine polis gaz bombalarıyla saldırdı.

EMO (Elektrik Mühendisleri Odası) binasına da polis gaz bombası attı. 

Şişl, Okmeydanı ve Beşiktaş'ta ara sokaklarda gözaltılar başladı. 

İzmir, Konya ve Ankara'da 1 Mayıs

İzmir'de 1 Mayıs kutlaması Gündoğan Meydanı'nda yapılıyor. Katılacak sendikalar ve örgütler Basmane ve Konak meydanlarında toplanarak yürüyüşe geçmeye hazırlanıyorlar.

Hak-İş ve Memur-Sen'in Konya'daki kutlamaları ise başladı. Kent Meydanı'nda toplanan işçiler konser dinleyerek eğleniyor.

Aralarında Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin olduğu kitle örgütleri ve sendikalar, bugün Ankara Sıhhiye Meydanı'nda miting düzenleyecek. Buluşmanın saat 12'de tarihi Ankara Garı olacağını belirtiliyor. Sendikalar ve kitle örgütleri buradan miting için Sıhhiye Meydanı'na yürüyecek.

Ankara'da 1 Mayıs için 7 bin polis görev yapacak. Saat 11.00-18.00 arası Kızılay-Sıhhıye yönüne açılan bazı ana yollar trafiğe kapalı olacak.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

1 mayıs


Yazar Hakkında