Muhammed Peygamber karikatür yarışmasında çatışma

ABD’nin Texas eyaletindeki Garland kentinde, Amerikan Özgürlük Koruması ve Amerikanın İslamlaşmasını Durdurun İnisiyatifi’nin desteğiyle düzenlenen Muhammed Peygamber Sanat Sergisi ve Yarışması’nın salonun dışında silahlı çatışma çıktı, iki kişi hayatını kaybetti.

Pazar akşam yerel saatle 19:00’da, Curtis Culwell Center isimli sergi salonunun dışında duran bir araçtan silahsız özel güvenlik görevlilerine ateş açıldı. Olay yerindeki polisler de saldırganlara ateş açtı, iki saldırgan öldü. Saldırıda özel güvenlik görevlilerinden biri bileğinden hafif yaralandı, ilk tedavisinin ardından taburcu edildi.

Karikatür yarışmasını kazanan Bosch Fawstin’e ödül olarak 10 bin dolar verildi. Saldırıdan hemen önce yarışmanın kazananı açıklanmıştı.

Amerikan Özgürlük Savunusu ve Amerikanın İslamlaşmasını Durdurun İnisiyatifi’nin Başkanı Pamela Geller, AP’ye yaptığı açıklamada, yarışmayı Muhammed peygamber çizimlerine karşı şiddetin ardından ifade özgürlüğünü savunmak için böyle bir yarışma planladıklarını söyledi. 

IŞİD üstlendi iddiası

AFP'de yer alan habere göre; radikal İslamcı örgütlerin internet aktivitelerini takip eden Site Institute, saldırıyı IŞİD'in Twitter'dan üstlendiğini duyurdu.

Site Institute, İngiliz IŞİD militanı Junaid Hussain olduğu belirtilen Abu Hüseyin El Britani'nin attığı bir dizi tweet'te, “İki kardeşimiz, Teksas'daki Hz. Muhammed sergisine ateş etti” yazdığını belirtti.

Garlanda bölgesi polisi yaptığı açıklamada, saldırının Curtis Culwell Center'da düzenlenen karikatür yarışmasıyla ilgisi olup olmadığı ve saldırganların kimliği konusunda bilgi verilmedi.

Amerikan Özgürlük Koruması ve Amerikanın İslamlaşmasını Durdurun İnisiyatifi, daha önce de New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarına İslam merkezi açılmasına karşı kampanya yürütmüş, İslam karşıtı ilan yayınlamak için ABD genelinde billboard'lar kiralamıştı. 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında