'Portakalın Uykusu' Anarad Hığutyun Binası'nda gösterilecek

Ermenilerin Musa Dağı’ndan ayrılışından yüz yıl sonra, Ermenistan’dan Vakıflı’ya gelen Musa Dağlı bir genç kadının hikayesini aktaran Eylem Şen imzalı ‘Portakalın Uykusu’ belgeseli bu Cumartesi Anarad Hığutyun binasında gösterilecek.

Hrant Dink Vakfı ve Eurasia Partnership Foundation desteğiyle hazırlanan ‘Portakalın Uykusu’ belgeseli, Vakıflı’yı hiç görmese de hayatı boyunca geride bırakılmış hayatın hikayelerini dinlemiş, 19 yaşındaki Hasmig Martiryan’ın öyküsü üzerine kuruluyor. Ermenistan’daki Musa Dağ Ermenilerinin yeni neslini temsil eden bu genç kadının Musa Dağlı olma kimliği ile nasıl bir bağ kurduğu, ilk kez adım atacağı Vakıflı Köy’de neler hissedeceği, hiç görmediği akrabalarıyla bir araya gelişi belgeselin ana öyküsünü oluşturuyor. Hasmik’in hikayesine paralel olarak Musa Dağ direnişi ve Ermenilerin Hatay’ın Türkiye’ye ilhakıyla bölgeyi terkine kadar yaşanan süreç de tarihi fotoğraflar ve belgeler eşliğinde anlatılıyor. 

Belgeselde, tarihi altyapı ve söyleşilerin yanı sıra projenin odağında bölge tarihi ile Musa Dağlı genç neslin gündelik hayatı arasındaki bağa da ışık tutuluyor. 

‘Portakalın Uykusu’ 16 Mayıs Cumartesi günü, Şişli Harbiye'deki Papa Roncalli Sokak'ta bulunan Anarad Hığutyun binası, Havak Salonu'nda saat 15.00 ve 17.00'de izleyicisiyle buluşacak. 

Portakalın Uykusu Fragman / Sleep Of The Oranges Trailer from eylem şen on Vimeo.

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema



Yazar Hakkında