Demirtaş Mersin'de: Provokasyonlara vereceğimiz tek cevap barıştır

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti seçim bürosuna bombalı saldırının düzenlendiği Mersin’de, önceden planlanmış mitingde konuştu. Demirtaş, ‘Bu provokasyonu boşa çıkarmak için diğer partililere kardeşlik duygusuyla yaklaşacağız” dedi.

Mersin ve Adana’daki HDP bürolarına eşzamanlı olarak bombalı saldırı düzenlendi, 4 kişi yaralandı. 

Saldırının ardından, planlanan miting Mersin’de yapıldı. Saldırıları ‘katliam girişimi’ olarak niteleyen Demirtaş, ‘provokasyonlara vereceğimiz tek cevap barıştır’ dedi, HDP’lileri diğer partililere kardeşlik duygusuyla bakmaya çağırdı.

Bugün Samsun’daki mitingte HDP’yi ‘terör örgütü güdümünde siyasi örgüt’ olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da cevap veren Demirtaş, “Bize Adana ve Mersin saldırıları üzerinden mesaj gönderene sesleniyorum: mesajını aldık. Cevabımız şudur: seni halen başkan yaptırmayacağız” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Ağrı, Diyadin de provokasyon yapmak istediler. Türkiye’nin her bölgesine asker cenazesi göndermek istediler. Amaçladıkları şey, büyük bir şiddet ortamı yaratarak, öfke dalgası yaratarak HDP’nin çalışmalarının önünü kesmekti.”

“Allah korudu, bugün Adana ve Mersin’de cenaze çıkmadı. Amaçları Türk’ü Kürd’e düşman edebilmekti. Sokaklarda korku ve öfkeyi hakim kılabilmek için çirkince bir operasyona giriştiler.”

“Bu ülkenin barışı sandıktan, koltuktan önemli”

“8 haziran’da da beraber yaşamaya devam edeceğiz. Yüz yüze bakacağız. Bu provokasyonu boşa çıkarmanın yolu, sokakta AKP’li, CHP’li, MHP’li gördüğünzde kendisine sevgiyle bakmaktır. Kardeşlik duygusuyla bakacaksınız ki bu provokasyon boşa çıksın. Hiçbiri bizim düşmanımız değil. O hale getirmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Bizim en büyük kazanımımız barış olacak. Sandıktan, koltuktan, milletvekilliğinden, benim canımdan kıymetlidir bu ülkenin barışı.”

“Oy verir, vermez, saygı duyarız. Her insanın bir aklı, bir vicdanı vardır, saygı duyacağız. Provokasyonla korkutarak oy toplamaya çalışanlar bu ülkeyi felakete sürükleyenlerdir. Suriye başta olmak üzere dışarıda ve içeride kendi saltanatını sürdürenlere vereceğimiz cevap barıştır. Özgürlük ve demokrasi, eşitlik ve adalet yolundan  sapmayacağız. Durdurduğumuz çizgi bu olacak. “

“Bu meydandan ayrılırken geçtiğiniz bütün miting çalışma bürolarını selamlayarak geçin ki HDP’nin nasıl bir parti olduğunu herkes görsün.”

“Bize Adana ve Mersin saldırıları üzerinden mesaj gönderene sesleniyorum: mesajını aldık. Cevabımız şudur: seni halen başkan yaptırmayacağız.”

“Yeni bir anayasa için barış ve istikrara ihtiyacımız var. En büyük vaadimiz kalıcı barıştır. “

“Erdoğan bize terör örgütü diyor, IŞİD’e laf yok”

Suriye’deki durum içler acısı. Durumun ne zaman düzelecğine dair umut yok. AKP iktidarı savaşı kışkırtmak üzere bir politika izliyor. Eğer seçimde istedikleri gücü elde ederlerse ülkeyi Suriye bataklığına sürükleyecekler.

IŞİD dünyanın en barbar örgütü. Suriye ve Irak’ın içlerinde ilerliyor. IŞİD oralarda güçlendikçe yönünü Türkiye’ye çevirecek. HDP’nin kimlikleri ve inançları, eşit yurttaşlık temelinde bir arada tutan politikası olmasa IŞİD militanları Adana, Mersin, Antep’te cirit atacaklar. HDP’ye söylemediklerini bırakmıyorlar. Cumhurbaşkanı HDP’yi terör örgütü ilan ediyor, IŞİD’e laf söyleyemiyor. IŞİD’n işbirlikçisi olanlar bize insanlık ve demokrasi dersi veremezler. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında