‘Noradzakum’ yemeği için geri sayım başladı

Şişli Spor Kulübü’nü (ŞSK) mali sıkıntılarından kurtarmak ve kulübün geleceğe emin bir şekilde bakabilmesini sağlamak için düzenlenen ‘Noradzakum’ (yeniden doğuş) yemeği 30 Mayıs'ta verilecek.

Najda Şadyan başkanlığındaki tertip heyeti üyeleri, çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere Agos’u ziyaret etti. 30 Mayıs Cumartesi akşamı Kumkapı Kazaz Amira Salonu’nda yapılacak olan sevgi yemeğini, topluma hedeflerini en iyi şekilde anlatmak için fırsat olarak gören heyet, eğlenceli ve unutulmayacak bir gece olması için hazırlıklarını yoğunlaştırdı. 

Neden ‘Noradzakum’?

Kınalıada Gasturman Gayan’ın yeni başkanı olan Najda Şadyan, gecenin adının ‘Noradzakum’ olmasının nedenini şöyle anlattı: “Topluma vermek istediğimiz mesajlar var. Önemli bir misyon taşıyan bu kulüp, kuruluşunun 69. yılını kutluyor. Önceki yıllarda sporun getirdiği yarışmacı ruh, yönetim anlayışında fazlaca egemen oldu ve bunun kulübe olumsuz geri dönüşleri oldu. Yeni yönetim, kulübün kuruluş amacına dönme kararı aldı. Şişli Spor Kulübü, eski yönetim anlayışına dönerek, yarışmacı değil sporcu yetiştiren bir kulüp olacak. Alen Tekbıçak’a güveniyor ve onu destekliyoruz. Kulüple birlikte yürüteceğimiz sosyal projeler olacak. SER ve SEV vakıflarının desteğiyle aileleri ziyaret edip çocuklarını kulübümüze kazandırmayı amaçlıyoruz. İmkânı olan gençler bir şekilde spor yapabiliyor, önemli olan imkânı olmayan çocuklarımızın spor yapabilmesi, sporun sağladığı motivasyona erişmesi. Topkapı Levon Vartuhyan Okulu’nu bu çalışma için pilot bölge olarak seçtik. Kulübün borçları var ama toplumumuzun duyarlılık göstereceğine ve bunların kapanacağına inanıyorum. Önemli olan, geleceğe dair bir vizyon sergilemek. Bu nedenle, ‘yeniden doğuş’ anlamına gelen ‘noradzakum’, bu geceyi tanımlamak için en uygun kelime oldu.”

Borçların %30’u kapandı

Geçen yıl görev başına gelen, kulübün yeni başkanı Alen Tekbıçak ise, kulübün mali durumu hakkında şu bilgileri verdi: “Geçen bir yıl içinde, borçlarımızın ancak %30’u ödenebildi. Borçların büyük kısmını Sosyal Güvenlik Kurumu borçları oluşturuyor; onları yapılandırdık. Bu durumda dahi spor faaliyetlerimize devam ettik. Sonuçta burası federe olmuş bir spor kulübü ve basketbol, voleybol ve satranç liglerimiz devam ediyor.”

Dikran Dülgeryan, Jilber Cincioğlu, Şahnur Kazancı, Sevan Kılıçyan, Jıbid Darçın ve Rudi Berberoğlu gibi isimlerin yer aldığı tertip heyetinde, sembolik olarak önem taşıyan bir isim de dikkat çekiyor. Kulübün kurucularından ve aynı zamanda ilk üyesi olan Krikor Misakyan’ın torununun çocuğu olan Melodi Özer, kulübün kuruluş amacına döndürülmesine katkıda bulunabileceği için çok heyecanlı olduğunu belirtiyor. Özer, kulübün sosyal sorumluluğunun, sportif başarıdan çok daha önde olması gerektiğini vurguluyor.

Sıra dışı bir yemek düzenlemek isteyen tertip heyeti üyeleri, gecede HayLife orkestrasının sahne alacağını, katılımcıları renkli bir programın beklediğini belirtti.

Kategoriler

Toplum Spor



Yazar Hakkında

1979 İstanbul doğumlu. Toplum bölümünün editörü, demokratikleşme, insan hakları, inanç özgürlüğü ve azınlık vakıflarıyla ilgili haberler yapıyor.