Mecliste 'Taklacı Bakan'lı gerginlik

İçişleri Bakanı Şahin hakkında verilen gensoru önergesiyle ilgili görüşmeler olaylı bitti. Bir gün önce taziye için gittiği Erzurum'da kendisini gördüğüne çok sevindiğini söyleyen vatandaşa “takla at da görelim” diyen Bakan Şahin için tepkiler devam ederken, hakkındaki gensoru önergesi için verdiği yanıtlar da BDP’li vekiller tarafından sert tepkiyle karşılandı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, kendisini karşılayan bir vatandaşa 'takla at sevindiğini görelim' sözleri Meclis'te kavga çıkardı. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, milletvekillerinin telefonlarının dinlendiğini söylediğini iddia eden Şahin'in istifa etmesi gerektiğini söylerken, en sert tepki Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk'ten geldi.

TBMM Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanı Şahin, hakkında verilen gensoru önergesi üzerinde parti gruplarının iddialarını yanıtladı.  Şahin, konuşmasının ardından kürsüden ayrılırken, BDP'li milletvekilleri, ''milletvekillerinin telefonları nerede dinlemiyormuş, açıkla'' şeklinde laf attı.

'SAYIN BAKAN ŞAHİN ÖZÜR DİLESİN'

BDP'li milletvekillerinin, Şahin'e itirazları sürerken, Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, bağırmaya devam eden BDP Grup Başkanvekili Kaplan'dan, ''bir dakika'' diyerek susmasını istedi. Bunun üzerine, Bazı AK Parti milletvekilleri Türk'ü alkışlayarak, Kaplan'a, ''dersini aldın'' diye seslendi.  ''Sataşma'' gerekçesiyle söz alan Türk, ''Yıllardan beri bu parlamentodayım, bu kadar seviyesiz, halkıyla alay eden, inançları rencide eden böyle bir konuşmaya şahit olmadım. Sayın Bakan'ın halkımızdan özür dilemesi gerekiyor. Hiç kimse Kürtlere dinini öğretemez. Sayın Bakan buraya gelsin tartışalım. Bir Fatiha okuyabiliyor mu? Sanki kendisi çok dindar'' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Konuşmasını, Bakanlar Kurulu sıralarına dönerek sürdüren Türk, ''Bana yumruk atanı bulamadığınızı söylediniz. Orada polisler var'' dedi.

'KÜRTLERLE ALAY ETTİNİZ'

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da ''sataşma'' gerekçesiyle söz alarak, ''Adalet ve özgürlük böylesine sorumsuz bir bakanın insafına bırakılmayacak kadar kutsaldır. Taklacı, zurnacı ve ne dediğini bilmez bir bakan, bu Kutlu Doğum Haftası'nda gelip milyonlarca Kürt'ün inançlarıyla alay etti. Bu bakan, ustalık kabinenizin en rezalet, en rezil duruşunu gösteriyor'' diye konuştu.

Konuşmasında ''Sayın Bakan, milletvekillerinin telefonlarını gizlice dinlediğini ifade etti. Bu bir suçtur'' ifadesini kullanan Kaplan, ''Böyle bir bakan normal demokrasilerde 1 saniye görevde kalamaz. Böyle bir bakan kontrolsüz bir güçtür, tehlikedir. Bu tehlikeyi nasıl alkışlıyorsunuz? Böyle bir bakan hiçbir demokraside korunmaz'' şeklinde konuştu.

'TAKLACI BAKAN SEN BU ÜLKEYE LAYIK DEĞİLSİN'

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, İçişleri Bakanı Şahin'e hitaben, ''Siz hangi milletvekillerinin telefonunu dinlediyseniz çıkıp burada açıklamazsanız namertsiniz, alçaksınız. Bu ülkeyi, bayrağı, Tayyip Erdoğan'ı seviyor musun? Seviyorsun. O zaman kalk bir takla at, göbek at da senden kurtulalım. Sen taklacı bir bakansın, sen bu ülkeye layık değilsin'' ifadelerini kullandı.

'AĞIR VE İNCİTİCİ SÖZLER'

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da gensoru üzerinde tüm parti gruplarının söz aldığını anımsattı.

BDP'lilerin ağır, incitici eleştiriler yaptıklarını ve hakarete varan sözler sarf ettiklerini belirten Elitaş, şöyle devam etti:

''Sayın Bakan'ın burada açıkladığı belgeden rahatsız olunca konuşmacıyı engellediniz, sıraları yumrukladınız. Sabırla, hazımla dinleyeceksiniz. Eğer bir yanlış varsa çıkar söylersiniz. Bu kürsü, bir ülkenin bakanına milletvekiline hakaret hakkını vermez. Söylediği ifade, Kürt halkının inançlarıyla ilgili değil vatandaşlarımız tarafından lanetlenen terörle ilgilidir. Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi siz değilsiniz. 75 milyon insanın hak ve hukukunu korumak iktidarın görevidir. 'Kürt halkının temsilcisiyiz' deme hakkını size kimse vermiyor.''

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Genel Kurul'da yapılan oylamada, gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

 

(Kaynak: İNTERNETHABER)

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

gensoru