Türkiye'nin İlk Mülteci Film Festivali Ankara'da

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) son yıllarda Türkiye ve bölgesel gündemin önemli konularından biri olan zorunlu göç konusu ile ilgili bir film festivali düzenleniyor.

Mülteci Film Günleri’ni önümüzdeki yıllarda geleneksel bir festivale dönüştürmeyi hedefleyen SGDD’nin bu etkinliğine; İngiltere, Norveç ve İsviçre Büyükelçilikleri, Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Mülteci Destek Merkezi (RSC-MUDEM) ve Keldani Asuri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin (KADER) katkılarının yanı sıra özel sektörden de destek veriliyor.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Mülteci Film Günleri'nin ana hedefi mültecilerin karşılaştıkları sorunlara çözümler geliştirmek ve mültecilere temel ihtiyaçlarını karşılamaları noktasında destek olmak. Film günleri kapsamında on farklı ülkeden kurgu ve belgesel türlerinde yirmiye yakın film yer alacak. Etkinlik boyunca; Asuman Ergüney ve Selda Tan Özdemir tarafından çekilmiş ve hazırlanmış  kentlerde ve mülteci kamplarında yaşayan sığınmacı ve mültecilerin hayatlarından kesitler sunan bir fotoğraf sergisi de düzenlenecek.

Ankara, Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda 29-31 Mayıs 2015 tarihlerinde seyirci ile buluşacak etkinliğin programına ulaşmak için tıklayınız

Multeci Film Gunleri yaklaşıyor...www.multecifilmgunleri.orgTüm gönüllülerimize teşekkürlerimizle....#SinanMustafaoğlu #MuratCemOrhan

Posted by Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği - SGDD on 14 Mayıs 2015 Perşembe

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema

Etiketler

Mülteciler


Yazar Hakkında