Buldan: AKP ile kanımız uyuşmuyor

HDP milletvekili adayı ve İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan, Agos’a konuştu. Parlamentoda AKP’ye destek verebilecekleri iddialarına yanıt veren Buldan “AKP ile bizim kanımız uyuşmuyor. Böyle bir gündemimiz yok” dedi.

HDP İstanbul milletvekili adayları Pervin Buldan, Filiz Kerestecioğlu,Turgut Öker ve Hatice Altınışık Agos gazetesi ve Hrant Dink Vakfı’nı ziyaret etti. HDP heyeti, Hrant Dink Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rakel Dink ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan’la görüştü. 

‘Roboski AKP’yle yan yana gelmemize en büyük engeldir’

Ziyaret sırasında Agos’un sorularını yanıtlayan Buldan, HDP’nin parlamentoda AKP’ye destek verecekleri iddialarına yanıt verdi. Buldan şunları söyledi, “AKP’yle kanımız uyuşmuyor. Onların kanı negatif bizim kanımız pozitif. Uyuşmazlık var. Dolayısıyla biz AKP’yle bir koltuk uğruna değerlerimizi ilkelerimizi verecek bir parti değiliz. Bizim için önemli olan halkımızın ilkeleri ve değerleridir. Vermiş olduğu özgürlük mücadelesidir. Hele hele Roboski, Kobane, AKP’nin 12 yıldır uyguladığı baskı şiddet bizim AKP’yle yan yana gelmemize en büyük engeldir. Böyle bir gündemimiz yoktur”

‘HDP, meclise giremezse süreç büyük tıkanıklık yaşar’

Buldan, çözüm sürecinin geleceğine dair şunları söyledi:

“Çözüm ve müzakere sürecinin devam edebilmesi için HDP’nin güçlü bir şekilde parlamentoda temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sağlıklı ve daha verimli bir çözüm süreci için 7 Haziran tarihinin çok büyük bir anlamı olduğunu ama aynı zamanda da son bir fırsat olduğunu söylemek isterim. HDP meclise giremezse süreç çok büyük bir tıkanıklık yaşar. Şu anda yaşanan tıkanıklardan çok daha büyük tıkanıklara ve krizlere yol açar. Çünkü olası bir parlamentonun HDP temsiliyeti olmadan, muhataplık sorunu yaşayacağını düşünüyoruz. HDP’nin meclise girmesiyle birlikte hem bu tıkanıklık sorunun aşılması hem de süreci sağlıklı bir şekilde ilerlemesine katkı sağlayacaktır. ”

‘MGK’da savaş kararı alındı’

AKP’nin bir savaş stratejisi hazırlığında olduğunu söyleyen Buldan, “Zaten dün Cumhurbaşkanı bir televizyon kanalında B ve C planları olduğunu söyledi. Bu aynı zamanda bir savaş hazırlıklarının göstergesidir. Çünkü MGK’da bir savaş kararının alındığını ve şu anda da zaten onun hazırlıklarının yapıldığını söyleyebiliriz. Hem HDP’ye yönelik linç girişimleri, saldırılar aynı zamanda da Kandil üzerinde savaş uçaklarının dolaşması, taciz edici uçuşlar aynı zamanda AKP’nin olası bir savaşa hazırlığının göstergesidir. AKP şu anda söylemi, dili yol ve yöntemiyle HDP’yi baraj altında bırakmanın yol ve yöntemlerini denemeye çalışıyor. Miting alanlarında başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, AKP’li yetkililer konuşmalarıyla bunu açıkça ifade ediyorlar. HDP’siz bir parlamento, yeni bir Türkiye ama aynı zamanda da iç savaş.”

‘İstanbul’da hedef 1 milyon’

İstanbul’dan 10 milletvekilini parlamentoya götürebileceklerini söyleyen Buldan, “İstanbul’da şu anda bir hava var. Hedefimiz 1 milyon oy almak. Biz 1 milyon oyu yakalayabileceğiz. Şimdiye kadar bize oy vermeyen kesimler ilk defa HDP’ye oy vereceklerini söylüyorlar ve her üç parti açısından da bunu söyleyebilirim. Şimdiye kadar hep AKP’ye oy veren muhafazakâr Kürtlere ve aynı zamanda sol sosyalist kesimi, hep CHP’ye oy vermiş olanları da HDP’ye oy vermeleri için ikna etmeye çalışıyoruz. 3. Bölgede 485 bin oyla en az 5 milletvekili çıkartabileceğimizi düşünüyoruz. Tabi ama bu atmosferin sandığa yansıması gerekiyor. Sandıklara sahip çıkılması gerekiyor. Sandıklara sahip çıkılması için tüm hazırlıkları tamamladık. 7 Haziran sabahı AKP’nin her türlü hile ve oyunlarına karşı tedbirlerimizi aldık. Oylarımıza sadece bizim değil oy verenlerin de sahip çıkması gerektiğini söylüyorum. ” 

Pervin Buldan, Agos ve Hrant Dink Vakfı ziyaretinde Kamp Armen'e de destek verdi

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.