Kamp Armen Dayanışması: Tapu iadesine kadar nöbeti sürdüreceğiz

Kamp Armen’de 18 gündür nöbet tutan Kamp Armen Dayanışması, kampın şimdiki sahibi Fatih Ulusoy’un, kampın iade edileceğine ilişkin açıklaması üzerine konuştu.

Nor Zartonk’tan Alexis Kalk’ın yaptığı açıklamada, tapu Gedikpaşa Ermeni Protestan Vakfı’na iade edilene kadar nöbeti sürdüreceklerini söylendi. 

Açıklama şöyle:

“18 gündür devam eden direnişimiz sonucunda, kampın tapu üstündeki sahibi Fatih Ulusoy, kampı Gedikpaşa Ermeni Protastan Vakfı’na bağışlayacağını açıklamıştır. Elbette bizler tapu vakfa geçinceye kadar buradaki nöbetimizi sürdüreceğiz. Bunu burada tüm kamuoyuna beyan etmek istiyoruz. Devletin el koyduğu, gasp ettiği Ermeni mülklerinin bunlarla sınırlı olmadığını, yüzlerce mülkün devlet aracılığıyla gasp edildiğini ve çözümün şahısların inisiyatifine bırakılamayacağını hatırlatmak istiyoruz. Gasp edilen tüm malların iadesinin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”

Ulusoy: Sosyal barışa katkı sağlamak amacıyla bağışlayacağım

Tuzla'daki Kamp Armen’ın bulunduğu arazinin tapudaki sahibi Fatih Ulusoy, bugün yazılı bir açıklama yaparak araziyi Gedikpaşa Ermeni Proteston Kilisesi Vakfı'na bağışlayacağını duyurmuştu.

Ulusoy, yaptığı yazılı açıklamada, Tuzla'da Postane Mahallesi'nde Ermeni Yetimhanesi tarafından fiilen kamp yeri olarak kullanılan araziyi, yargı kararı neticesinde tapu iptal işlemi ile el değiştirdiği bilgisine sahip değilken satın aldığını söyledi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan açıklamaya göre Ulusoy, “arazi üzerinde bulunan metruk binanın yıkım aşamasında, geçmişte Ermeni Yetimhanesi kampı olarak kullanılan meskur arazinin, Ermeni vatandaşlarca manevi değerinin muhafaza edilmesi düşüncesi ile kamuoyu oluşturulduğunu” söyledi.

Açıklamanın devamı şöyle:

"Bu amaçla yapılan spekülasyonlar rahatsızlık hissetmeme neden olmuştur. Keza konunun çözülmesi yönünde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun rica ve talimatı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı tarafından şahsıma intikal ettirilmiştir. 2006'da konu arazinin tapu kaydında yetimhane ile ilgili herhangi bir şerh veya bilgi olmaması sebebi ile satın almamda herhangi bir tereddüt hasıl olmamıştır. Sayın Başbakan, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Başkanı ve Tuzla Belediye Başkanımız konunun boyutunu ve tapunun el değiştirme sürecini tarafıma iletmiştir. 1915 yılı ile ilgili çeşitli spekülasyonlarla toplumumuzun hassasiyetlerinin tahrik edilmeye çalışıldığı günümüzde; Ermeni vatandaşlarımızın düşünce ve hassasiyetlerine, ülkemizin sosyal barışına ve birliğine katkı sağlamak amacı ve temennimle konu araziyi Gedikpaşa Ermeni Proteston Kilisesi Vakfı'na bağışlayacağımı kamuoyumuza saygıyla duyururum."

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında