CHP milletvekili adayına silahlı saldırı

Adana CHP 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, Çukurova ilçesi Karslı mahallesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu dizlerinden yaralandı.

Sabah saat 09.00 sıralarında Çukurova Genç İşadamları Derneği (ÇUGİAD) toplantısı için Park Zirve Tesislerine gelen CHP Adana 1. Sıra Milletvekil Adayı Türkmen, girişte silahlı saldırıya uğradı. 

3 el ateş edilen Türkmen dizlerinden yaralandı. Özel bir hastaneye kaldırılan Türkmen tedavi altına alındı. Olaydan sonra kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Türkmen, hastanede yaptığı ilk açıklamada, "Ben iyiyim. Saldırı korkutma amaçlı yapılmıştır. Sağlık durumum iyi, saldırıyı abartmayın" dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, silahlı saldırıya uğrayan CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen’i hastanede ziyaret etti. Çıkışta saldırıya ilişkin bilgi veren Büyük, Türkmen’e araçtan inerken bir başka araçtan üç el ateş edildiğini söyledi.

Büyük, “İki mermi dizinin üzerinde giriş çıkış yapıyor. Doktorlarımız sağlık durumu ile ilgili hayati tehlikesinin olmadığını, herhangi bir operasyona gerek duyulmadığını belirtiler. Çok önemli bir hadise. Demokrasimize, siyasi partilerimizin siyasi sürecine etki yapmak isteyen insanların bu tür konularda maalesef girişimleri oluyor. Fail veya faillerin bulunması için yoğun çalışma sürdürüyoruz.” dedi. Olayda kullanılan aracın terk edilmiş halde bulunduğunu ifade eden Büyük, faille ilgili de çalışmanın devam ettiğini dile getirdi. 

CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, failin avukat olan Türkmen'in eski bir müvekkili oluğunu iddia etti.  Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şubesi ekipleri, firar eden zanlıyı yakalama çalışıyor.

Avukat Elif Doğan Türkmen, Adana'da yapılan CHP milletvekili adaylığı ön seçimlerinde 9 bin 168 oy alarak birinci olmuştu. 

AKP adayı bıçaklanmıştı

AKP Adana 12'inci sıra milletvekili adayı Ramazan Demir de 23 Mayıs'ta seçim çalışmaları için gittiği Adana'nın Aladağ İlçesi'nde bıçaklı saldırıda karın bölgesinden yaralanmıştı. Halen Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Demir'i 3 bıçak darbesiyle yaraladığı iddiasıyla yakalanan 31 yaşındaki Faruk S. tutuklanırken, 22 yaşındaki Muhammet F. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 


Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında