Yavaş-Gamats yaz okulu için başvurular başladı

Helsinki Yurttaşlar Derneği’nin (HYD) düzenlediği Yavaş-Gamats yaz okulu programı, bu sene 9-16 Ağustos 2015 tarihleri arasında Ermenistan’da yapılacak. Program, Ermenistan ve Türkiye’den ilk-orta-lise düzeyi sınıf ve branş öğretmenleri ile eğitim fakültelerinde okuyan üniversite öğrencilerinin başvurusuna açık.

Geçen sene Ağustos ayında Kocaeli’de, Türkiye’den ve Ermenistan’dan öğretmen ve öğretmen adaylarının katılımı ile gerçekleştirilen program, bu sene yeni katılımcılarını bekliyor.

İkincisi yapılacak programa, her iki ülkeden gelecek 20’şer katılımcının yarısını genç öğretmenler, diğer yarısını da öğretmen adayı üniversite öğrencileri oluşturacak. Yedi günlük yaz okulu programı çerçevesinde, Türkiye ve Ermenistan'dan akademisyenler, eğitimciler, yazarlar, gazeteciler, araştırmacılar ve sinemacılar her gün tematik sunumlar yapacaklar. Programdan bazı seminer ve atölye başlıkları şunlar:

- Öğrenme süreçleri, bir rehber olarak öğretmen,

- Dijital çağda öğretmenlik,

- Eğitimde etnik ve dinsel temelli ayrımcılık; Örnek ders uygulaması,

- Türk edebiyatında Ermeniler, Ermeni edebiyatında Türkler,

- Medya okuması ve etkin medya kullanımı,

- Anadolu'da Ermeni kültür izleri,

- Geçmiş, yüzleşme, barışma ve gelecek.

Programda ayrıca katılımcıların çatışma çözümüne yönelik donanımlarının güçlendirilmesini amaçlayan atölye çalışmaları, yuvarlak masa tartışmaları, film gösterimleri ve grup çalışmaları da yer alacak.Katılımcıların seyahat ve konaklama masrafları program çerçevesinde karşılanacak.

Türkçe ve Ermenice dilince gerçekleşecel, simültane çevirinin sağlanacağı programa son başvuru tarihi 5 Haziran.

Detaylı bilgi için tıklayınız.


Kategoriler

Toplum Gençler

Etiketler

yaz okulu


Yazar Hakkında