Kerabaydzar Hovhannes Çolakyan'a teşekkür töreni

Başepiskopos Levon Zekiyan, Kerabaydzar Hovhannes Çolakyan’a Ermeni Katolik cemaatine 70 yıl boyunca sunmuş olduğu hizmetten dolayı teşekkür töreni düzenledi.

Türkiye Ermeni Katolikleri’ne 70 yıl boyunca ruhani lider olarak görev yapan 96 yaşındaki Başpiskoposu Hovhannes Çolakyan’a önceki gün Kadıköy’deki Surp Levon Kilisesi’nde teşekkür töreni düzenlendi. 

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Süryani Kilisesi, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi ve Ekümenik Patrikhane'den temsilcilerin katıldığı törende konuşan Çolakyan, “Ben 27 yaşındayken Türkiye’deki Ermeni Katolik cemaati 7 bin kişiydi, şimdi bu rakam yarıya indi. Sağlık durumum müsaade edebilseydi 78 yıllık ruhani hayatımla ilgili bir kitabı dolduracak kadar şey anlatırdım” dedi. 

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul Ermeni Katolik Cemaati için Apostolik Yönetici olarak Başepiskopos Levon Zekiyan’ı atamış, Başepiskopos Zekiyan, Başepiskoposu Çolakyan'dan devraldığı görevine başlamıştı. 

Kategoriler

Toplum Kilise